Львівські підприємці відмовилися фінансувати силовиків і апарат Януковича

Понеділок, 3 лютого 2014, 14:38

Львівські підприємці на чолі з Комітетом підприємств Львівщини припиняють сплату деяких податків, доки не буде сформований "Уряд національної довіри".

Про це вони оголосили 3 лютого на акції непокори біля будівлі Головного управління Міндоходів у Львівській області, куди прийшло близько 100 людей, повідомляє Zaxid.net.

Як наголосив голова Комітету підприємців Львівщини Роман Зафійовський, йдеться лише про сплату тих податків, з яких фінансують силовиків, зокрема "Беркут".

Львівські підприємці не хочуть фінансувати Януковича і силовиків
Львівські підприємці не хочуть фінансувати Януковича і силовиків

"Ми не відмовляємося платити Єдиний соціальний внесок у Пенсійний Фонд, з якого нараховують соціальні виплати. Також ми будемо платити усі податки у місцевий бюджет. Але призупиняємо сплату податку на додану вартість та податку на прибуток. Саме з цих грошей утримують "Беркут" та Адміністрацію президента", - сказав Зафійовський.

Він також додав, що не знає, скільки підприємців Львівщини сплачує ці податки, однак 40% держбюджету формується саме з податку на прибуток та на додану вартість.

Львівські підприємці не платитимуть владі
Львівські підприємці не платитимуть владі

У свою чергу, власник ТзОВ "Тротолла" Ярослав Рущишин додав, що мітингувальники закличуть усіх підприємців області та України підтримати таку акцію.

"Ми не можемо з одного боку фінансувати Майдан, а з іншого – утримувати "Беркут", який стріляє по людях. Якщо підприємці не можуть поїхати до Києва, щоб підтримати мітингувальників, то принаймні можуть не утримувати силовиків", - сказав він.

Протест підприємців Львівщини
Протест підприємців Львівщини

Підприємці зазначили, що якщо зазначені податки не буде сплачено до 20 числа кожного місяця, то податковий орган має право оштрафувати платника. Однак вони готові терпіти доти, доки не буде сформований "уряд національної довіри".

Підприємці оголосили під будівлею Міндоходів Львівщини свої вимоги, заспівали гімн та вигукували "За Майдан!". Чиновники до мітингувальників не вийшли.

Між тим, близько 300 працівників Львівської міськради та 60-ти працівників облради долучилися до всеукраїнської акції "Не бійся! Ти – українець!" та разом заспівали гімн України на площі Ринок.

"Іван Павло ІІ, коли приїжджав до Львова, говорив: "Не бійся! Страх паралізує". Коли людина застрашена, нею дуже легко керувати", - сказав мер Львова Андрій Садовий, який взяв участь в акції.

"Львів повинен показати приклад якісної праці. Наше місто є дуже важливим для України, всі комунальні підприємства мають працювати злагоджено, чітко, щоби львівські сім’ї мали нормальне відчуття безпеки", - додав він.

Фото та відео - з Zaxid.net

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News