Рибак відкрив і закрив Раду. Кличко розповів, з чим прийшов від Януковича

Вівторок, 4 лютого 2014, 15:12

Голова Верховної Ради Володимир Рибак відкрив вечірнє засідання о 16.10.

У Раді зареєструвалося 379 депутатів.

Рибак повідомив про проведення перемовин між головами фракцій і зазначив, що на даний момент законів для розгляду у парламенті немає.

Спікер дав час депутатам для реплік.

Лідер фракції  "УДАР" Вталій Кличко каже, що нарада у спікера закінчилася казуїстикою.

Щодо своєї зустрічі з Януковичем Кличко зазначив, що президент відповів, що процес реформування Конституції може зайняти від місяця до півроку.

Лідер "УДАРу" наголосив, що в країні криза, і часу чекати - немає, тому він запропонував зареєструвати постанову про прийняття конституційного акту і проголосувати за нього.

Голова фракції "Батьківщина" Яценюк каже, що парламент нездатний вирішити це питання.

Він запропонував Рибаку наслідувати приклад Азарова і написати заяву про відставку і таким чином сприяти вирішенню політичної кризи. А наступним, на думку Яценюка має бути Янукович. Рибак у свою чергу запропонував Яценюку піти у відставку з посади голови фракції, бо він "дуже погано працює".

Щодо повернення до Конституції 2004 року лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов зазначив, що підняв експертну оцінку цього документа європейських інститутів і вона абсолютно негативна.

Єфремов звинуватив опозицію в радикалізації переговорного процесу і попередив, що вона буде нести відповідальність за руйнування економіки, яке зараз відбувається.

Володимир Литвин, узявши слово від позафракційних депутатів, запропонував заслухати представників Конституційного суду і експертів-юристів, щоб не робити поспішних рішень.

Потім Рибак запросив лідерів фракцій до себе на "продовження перемовин" і закрив вечірнє засідання Ради.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування