Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд розглядатиме апеляцію "автомайданівця" під літературний марафон

Вівторок, 4 лютого 2014, 17:37

На 12:20 середи, 5 лютого, заплановано засідання Апеляційного суду щодо запобіжного заходу для ув'язненого "автомайданівця" Олександра Кравцова. 

Розглядатиме справу суддя Олександр Вадимович Бець, який відомий по справах Юрія Луценка та Андрія Дзиндзі, повідомила дружина Кравцова.

При цьому, зазначила вона, кабінет буде відомий лише у середу зранку.

За словами адвоката, Кравцову пропонували не приїздити до суду, а зробити відеоконференцію, - однак він відмовився і подав заяву, що хоче бути присутнім особисто.

На 12 годину під суд на вулицю Солом'янська, 2-А, прийдуть прихильники Кравцова та письменники, які влаштують літературний марафон під гаслом "Сашко, ми з тобою" на його підтримку.

У марафоні візьмуть участь, зокрема, такі відомі поети, як Іван Малкович, Іван Андрусяк, Ірена Карпа, Світлана Поваляєва, Дмитро Лазуткін, Галина Крук, Оксана Самара, Олена Степаненко, прозаїки Леся Воронина, Дзвінка Матіяш, Артем Захарченко, Марина Соколян, співачка Валентина Захабура та багато інших.

Як відомо, "автомайданівець" Кравцов був затриманий у центрі Києва під ранок 23 січня: його змусили вийти з машини, побили, а потім разом із іншими змусили довго стояти на снігу на колінах. Згодом його доставили в Оболонський райвідділок міліції, навіть не повідомивши родині про місце його перебування.

В ніч на 25 січня Оболонський райсуд Києва обрав Кравцову запобіжний захід у вигляді 2 місяців арешту. Його звинувачують у нібито побитті "беркутівців". Рідні кажуть, що суд приймав рішення на підставі неправдивих свідчень та "притягнених за вуха" даних.

Тоді під судом впродовж близько 11 годин протестували активісти, які вірять у невинуватість Кравцова та інших затриманих під час "полювання" на "автомайданівців", організованого силовиками й так званими "тітушками".

Суддя Бець відомий тим, що відхилив свого часу апеляційну скаргу на арешт Юрія Луценка, незаконність якого згодом визнав Європейський суд із прав людини.

Також він залишив у силі запобіжний захід у вигляді утримання під вартою активісту "Дорожнього контролю" Андрію Дзиндзі (тепер Дзиндзя уже звільнений з-під варти).

Крім того, Бець закривав адміністративне провадження у справі за фактом ДТП, в яке потрапив племінник Миколи Присяжнюка Роман Симонов.

Також цей суддя наприкінці грудня залишив під вартою екс-нардепа, голову партії "Родіна" Ігоря Маркова до 14 лютого, залишивши чинним рішення Печерського райсуду столиці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування