Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під дію другого закону про амністію потрапляє 259 активістів – Пшонка

Середа, 5 лютого 2014, 18:49

Під дію закону про амністію, який діє з 2 лютого підпадають 259 учасників січневих акцій протесту.

Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка, цитує прес-служба ГПУ.

"Це особи, яким було оголошено про підозру за скоєння злочинів. З них були заарештовані близько 150 осіб (залишаються під вартою близько 70 осіб), до інших учасників протистоянь були застосовані домашній арешт, в значній більшості, а також особисте зобов’язання", - уточнив генпрокурор. 

За словами Пшонки, щоб виконати цей закон, "необхідно виконати ті умови, які виписані в ньому", тобто розблокувати дороги, розібрати барикади, звільнити приміщення в областях, там де захоплені будівлі державних адміністрацій. Йдеться також і про звільнення всіх адмінбудівель в місті Києві.

Водночас, генпрокурор стверджує, що закон про звільнення від кримінальної відповідальності учасників грудневих подій "фактично виконано".

"Всі фактові кримінальні провадження вже закриті. Закриті і ті провадження, де були встановлені особи. Від кримінальної відповідальності загалом вже звільнено близько 50 осіб", - заявив він.

"Клопотання прокурорів стосовно ще декількох вже перебувають на розгляді в судах. Тобто сьогодні можна говорити про те, що в частині звільнення від кримінальної відповідальності осіб і закриття кримінальних проваджень, закон уже фактично виконано", - додав Пшонка. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...