Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В МЗС ображаються, що Європа не бачить старання Януковича

Четвер, 6 лютого 2014, 16:56

У Міністерстві закордонних справ України покритикували резолюцію Європарламенту за "упереджені оцінки", але "високо оцінили" пропозиції щодо фінансової допомоги.

Про це йдеться в коментарі відомства стосовно резолюції Європарламенту, оприлюдненому в четвер.

У МЗС зазначають, що взяли до уваги цей документ.

На думку міністерства, цей документ містить "низку сигналів, які співпадають з підходами уряду України до врегулювання політичної кризи в нашій державі".

Зокрема щодо віднайдення взаємоприйнятного політико-правового компромісу щодо виходу з кризи шляхом мирного діалогу.

Важливим у МЗС вважають заклик європарламентарів до протестувальників Майдану утриматися від застосування сили і до усіх опозиційних лідерів підтримувати мирний характер протестів.

Разом з цим, у МЗС висловили розчарування "упередженістю в оцінках Європарламенту дій української влади"

У Міністерстві вважають, що європарламентарі недооцінють зусилля керівництва України.

"На жаль, цілий ряд оцінок, висловлених в резолюції Європейського Парламенту, ставлять під сумнів неупередженість та ефективність діяльності запропонованої постійної спеціальної місії ЄП в Україні.

За словами МЗС, "заклики до запровадження обмежувальних заходів з боку ЄС не сприяють формуванню загальнонаціонального примирення та атмосфери довіри в Україні, а відтак підривають процес стабілізації".

У міністерстві вчергове запевнили, що курс європейської інтеграції залишається незмінним пріоритетом України.

В свою чергу ініціативу Єврокомісії щодо координації підготовки стратегічного пакету фінансової допомоги Україні "високо оцінили".

"Залишаємося відкритими для подальших консультацій зі стороною ЄС, міжнародними фінансовими організаціями та іншими донорами з цього питання", - зазначили в МЗС.

Також в МЗС висловили впевненість, що "українці самостійно здатні знайти шляхи виходу з політичної кризи, за столом переговорів між владою, опозицією та представникамигромадянського суспільства".

Як відомо, 6 лютого Європарламент ухвалив жорстку резолюцію щодо ситуації в Україні із закликом до персональних санкцій щодо українських чиновників.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування