Автомайдан звернеться до Євросуду через переслідування і відібрані права

П'ятниця, 7 лютого 2014, 12:46

Українська Гельсінська спілка з прав людини допоможе позбавленим водійських прав учасникам Автомайдану підготувати звернення до Європейського суду з прав людини.

Про це повідомив адвокат, координатор групи юристів, які надають допомогу учасникам Автомайдану, Роман Маселко, передає "Інтерфакс-Україна".

Він оприлюднив ряд фото- і відеоматеріалів складання співробітниками ДАІ рапортів на учасників автопробігу 29 грудня 2013.

Зокрема, в документах вказується на невідповідність підпису і почерку одного і того ж співробітника ДАІ, що складав рапорт, одночасне складання одним інспектором декількох рапортів в різних місцях.

Також він вказав на невідповідність даних комплексу відеоконтролю "Рубіж" фактичним обставинам, одномоментну зупинку десятка автомобілів одним інспектором, зосередження 25-ти співробітників ДАІ в одному проміжку часу на вулиці Богатирській.

На переконання Маселко, в 100% випадків вимоги зупинки автомобіля інспектором не було, майже у всіх випадках під час нібито зупинки водіїв їх фізично не було в зазначеному місці.

"Є всі підстави стверджувати, що всі учасники Автомайдану переслідуються саме за участь в акціях... Ми маємо намір подавати скарги до ЄСПЛ", - сказав один з керівників Української Гельсінської спілки Михайло Тарахкало.

Як відомо, у частини учасників Автомайдану, які брали участь у пробігах в Межигір'ї, відібрали права за нібито незупинку на вимогу інспектора.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування