Прибирати Євромайдан прийшли "спортсмени"

Субота, 8 лютого 2014, 10:56

Біля станції метро Льва Толстого збираються молоді люди спортивної зовнішності, які планують взяти участь у розборі барикад, зокрема біля КМДА.

Як повідомляє "5 канал", біля площі Льва Толстого зібралося близько 2000 людей.

За даними "Інтерфакс-Україна", близько 200 молодих людей перебувають на вул.Червоноармійській у районі Бесарабської площі в 300 метрах від барикади у КМДА.

Молоді люди "позиціонують себе як кияни, збираються вже не перший раз з наміром розібрати встановлені на Майдані барикади і звільнити захаращений центр столиці".

Зустрічаються люди, одягнені в жилети, які носять працівники комунальних служб. В основному зібралися молоді люди, є також жінки середнього віку.

В руках у присутніх є прапори, у тому числі державні прапори України. Ніяких активних дій вони поки не чинять.

Багато учасників "прибирання" - з георгіївськими стрічками. За їх словами, така стрічка - це символ "за чистоту Києва". Також зазначають, що стрічки вони купували не самі, а їм видали "ті, хто за це відповідає, у них є відповідальні за це люди", на Бесарабській площі, біля супермаркету.

Також учасники заявляють журналістам, що вони - кияни.  Деякі кажуть, що їх запросили на вокзалі, запропонувавши взяти участь в акції  та пообіцяли за це 150 гривень. Інші кажуть, що прийшли "за ідею", "за євромайдан", деякі - "проти". 

Скрін-шот прямої трансляції
Скрін-шот прямої трансляції
 
 

Співробітників міліції поруч не помічено.

У свою чергу на Майдані Незалежності загони самооборони оголосили мобілізацію: кілька сотень людей вишикувалися в масках зі щитами і битами із зовнішнього боку барикади на перетині вул. Хрещатик та Б.Хмельницького біля ЦУМу.

Вони знаходяться там на випадок можливої спроби розбору барикади. Крім того, велика кількість людей вишикувалося і на самих барикадах. Вони скандують "Слава Україні! Героям слава!", в бік супротивників вигукують "Ганьба!".

Фото Дарї Пещикової
Фото Дар'ї Пещикової

Між представниками двох сторін - близько 200 м. Рух транспорту на вул.Хрещатик - Богдана Хмельницького поки не перекрито.

Пізніше біля барикад під КМДА з'явилася автівка з написом "Грузоперевозки", яка прибула з боку "прибиральників". 

Скрін-шот трансляції
Скрін-шот трансляції
 Фото Володимира Ар'єва
 Фото Андрія Фіщука


Джерело відео - 5 канал, Коментарі

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування