Одного з постраждалих від вибуху в Києві вивезли до Польщі

Неділя, 9 лютого 2014, 10:08

16-річний Назар Держило, який постраждав від вибуху в Будинку профспілок на Майдані в Києві, вивезений на лікування до Польщі.

Про це Українській правді повідомило джерело У Львові. Хлопчика супруводжували в дорозі депутати від ВО Свобода Михайло Хміль та Юрій Михальчишин. Другий постраждалий - Роман Дзівінський - досі перебуває у важкому, але стабільному стані в реанімації у Львові.

Як зазначив Хміль, "Назар Держило тепер у безпеці".

"О першій ночі він був уже на польській стороні. Домовлено, що в Польщі йому буде надано необхідну медичну допомогу. Ми  перетнули польський кордон, переконалися, що все гаразд і повертаємося назад", - зазначив нардеп.  

За словами Хміля, хлопця забрали з України, "щоб міліція не діставала його виясненнями обставин і допитами".

"А головне - щоб не захотіли кинути за грати, як підозрюваного. Тому від гріха подалі хлопця переправили за кордон", - додав нардеп.

Разом з тим він не став уточнювати, де саме перебуває Держило.

У свою чергу у прес-службі ВО Свобода з посиланням на Михальчишина повідомили:  безоплатну медичну допомогу юнаку погодився надати  військовий госпіталь м. Вроцлав.

У Польщі на потерпілого чекає кілька операцій, які проведуть місцеві щелепно-лицеві та нейрохірурги. 

"Львівські медики на власний страх і ризик домоглися, аби хлопець отримав кваліфіковану допомогу за кордоном та зробили усе можливе, аби не допустити арешту потерпілих від вибуху", - додав Михальчишин.

Як відомо, внаслідок вибуху Назар Держило втратив ліве око, за оцінками медиків, шанси врятувати праве – дуже високі. Також у нього діагностовано відкриту черепно-мозкову травму та злам виличної кістки. 

За даними УП, транспортування Романа Дзівінського за кордон на лікування також готується, наразі для цього готують необхідні документи.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування