"Прем'єр" Криму підпорядкував собі всіх силовиків, флот і податкову

Субота, 1 березня 2014, 08:21

Глава Ради міністрів АР Крим Сергій Аксьонов прийняв рішення про тимчасове перепідпорядкування безпосередньо йому з'єднань, частин, силових структур МВС, МВО, Збройних сил, МНС, флоту, податкової, прикордонників.

Про це йдеться в екстреному зверненні Аксьонова, передає "Кримське інформаційне агентство" з посиланням на прес-службу Верховної Ради АР Крим.

"Реалізуючи повноваження, покладені на мене ВР АРК, приймаю рішення про тимчасове перепідпорядкування з'єднань, частин, силових структур МВС, МВО, ЗС, МНС, флоту, податкової, прикордонників безпосередньо мені. Всім командирам виконувати тільки мої накази і розпорядження. Незгодних прошу залишити службу", - заявив Аксьонов.

За його словами, рішення ухвалено у зв'язку з призначенням начальником Главку кримської міліції Ігоря Авруцького, "незважаючи на домовленості, досягнуті з центральною владою про неприпустимість призначення керівників силових структур без узгодження з Верховною Радою АРК, порушенням норм Конституції АРК".

"В результаті цього призначення, а також наявності на території автономії невпізнаних озброєних груп, бойової техніки і нездатності силових структур, розташованих в АРК, ефективно контролювати ситуацію, на території Криму виникли безпорядки", - підкреслив Аксьонов.

Разом з тим він,  "розуміючи свою відповідальність за життя і безпеку громадян", звернувся до президента РФ Володимира Путіна про надання сприяння у забезпеченні миру і спокою на території Автономної Республіки Крим.

Як відомо, раніше Верховна Рада Криму створила спецпідрозділ з охорони громадського порядку "Беркут", підпорядкований виключно владі АРК.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News