Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Донецьку і в Миколаєві проросійські сепаратисти закликають від'єднатися задля вступу до РФ

Субота, 1 березня 2014, 12:58

У Донецьку учасники мітингу на площі Леніна закликали від"єднати Донецьку область від Україн та увійти до складу Російської Федерації.

Як повідомляють Новости Донбасса, з площі мітинг змістився до ДонОДА, де ставить намети. Учасники мітинга обрали нового губернатора, ним став лідер "Народного ополчения Донбасса" Павло Губарев.

Він зажадав від силовиків дати присягу на вірність "народної влади".

Разом з тим під Донецькою ОДА на мітингу виступають на підтримку губернатора регіону Андрія Шишацького.

Проросійські активісти пішли штурмом на Донецьку ОДА, зняли прапор України з флагштока перед обладміністрацією та поставили російський триколор.

Журналістів та "регіоналів" було взято в оточення всередині ДонОГА.

Разом з тим у Миколаєві кілька тисяч людей вийшли на мітинг із закликом відділити місто від України та утворити нове федеральне об'єднання разом з Одессою та Херсоном.

Організатори мітингу - проросійськи налаштовані лідери "Народного фронту Миколаєва" Костянтин Тістол і Антон Половенко, повідомляють НикВести.

Мітингувальники скандують "Росія нам допоможе", "Виступаємо за федералізацію", "Одеса, Миколаїв, Херсон".

Біля площі Леніна чергує кілька автозаків, на постаменті пам"ятника Леніну мітингарі встановили прапор Російської Федерації.

Фото nikvesti.com
 

Пізніше у прес-службі Донецької ОДА заявили:  Андрій Шишацький відповідно до чинного законодавства України продовжує виконувати обов'язки голови Донецької облдержадміністрації. 

"У зв'язку з сьогоднішніми подіями у Донецьку (акціями проросійських сил) серед жителів регіону поширюється інформація, зокрема через ЗМІ, про те, що глава Донецького регіону Андрій Шишацький склав свої повноваження", - зазначили у прес-службі Донецької ОДА.

"Офіційно спростовуємо цей факт і заявляємо, що Андрій Шишацький залишається головою Донецької облдержадміністрації і працює відповідно до чинного законодавства України",- йдеться в повідомленні.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування