УПЦ МП попросила патріарха Кирила не допустити кровопролиття в Україні

Субота, 1 березня 2014, 23:19

Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій звернувся до Московського патріарха і всієї Русі Кирила з проханням не допустити кровопролиття на території України.

Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті УПЦ МП.

"Сьогодні Україна переживає без перебільшення найважчий момент у своїй новітній історії", - сказано у зверненні.

"Після тримісячної суспільно-політичної кризи, кривавого протистояння у самісінькому центрі Києва та загибелі десятків людей, ми опинилися перед ще одним не менш загрозливим випробуванням", - йдеться в повідомленні.

"1 березня з вуст офіційних осіб Російської Федерації прозвучали заяви про можливе введення в Україну обмеженого контингенту російських військ. Якщо це трапиться, український і російський народи виявляться втягнутими в протистояння, яке матиме катастрофічні наслідки для наших країн", - звернувся Місцеблюститель.

"Як Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри звертаюся до вас, ваша Святість, з проханням зробити все можливе, щоб не допустити кровопролиття на території України. Прошу вас підійняти свій голос за збереження цілісності території Української держави", - попросив він.

"У цю важку годину ми підносимо гарячі молитви до Господа нашого Ісуса Христа, щоб Він молитвами Пречистої Своєї Матері, вберіг нас від зіткнення братніх російського та українського народів", - йдеться в заяві.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...