На сході України - антипутінські мітинги, учасники - з георгіївськими стрічками та регіонали

Неділя, 2 березня 2014, 13:18

У Харкові, Дніпропетровську, Запоріжжі, Херсоні та Донецьку проходять мітинги на підтримку територіальної цілісності України та проти окупаційної політики російської влади. 

Так, у Запоріжжі під стінами ОДА зібралося кілька тисяч людей, які виступають проти втручання Російської Федерації у справи України і проти захоплення адміністрацій під російськими прапорами. Як повідомляє 061.ua, учасники мітингу скандують "Путін геть!".  

На мітингу також присутні регіонали та люди з георгіївськими стрічками - судячи з усього, активісти "Народного ополчення", які "висловилися за мир, але сказали, що ніколи не підтримають бандер". Організатори Майдану просять людей не піддаватися провокаціям.

У Харкові близько тисячі учасників прийшли на мітинг з державними прапорами та плакатами "Ні Малоросії", "Харків - це Україна", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Люди прийшли на мітинг, незважаючи на те, що напередодні у соцмережах з"явилася інформація про його скасування у зв'язку з "можливими провокаціями".

Окрім того у Дніпропетровську біля стін ОДА зібрался понад 10 тисяч учасників народного віча, які вимагають від депутатів облради засудити агресію Росії проти України.

На площі під ОДА - учасники з прапорами України та транспарантами "Путін, руки геть від України", "Ні війні", "Крим, ми з тобою. Україна єдина", "Ні путінській агресії".

Мітингарі вимагають від Путіна вивести війська з території України і припинити "брехливу політику і агресію щодо українського народу" та скандують "Путін геть".

З 1 березня активісти взяли будівлю ОДА та облради під посилену охорону.

Також у Херсоні  близько 2,5 тис. осіб мітингують на підтримку єдності України і проти введення військ Росії в Херсоні. Акція почалася на площі Свободи.

Учасники мітингу з плакатами "Ми не підтримуємо Крим", "Путін досить!" і прапори України, скандують: "Херсон не Росія!", "Україна", "Ганьба" та інші гасла, повідомляють "Українські новини".

У Донецьку біля ОДА мітингувальники з плакатами "Україні мир і свободу!", "Ні окупації!" і "Не заважайте нам жити" спробували провести антивоєнний мітинг, пише "Острів".

Акція проходила спокійно, під контролем міліції. Однак пізніше до мітингувальників підійшла група учасників проросійської акції, зокрема члени громадської організації ветеранів Військово- морських сил СРСР, які відтіснили мітингарів від пам'ятника, обійшлося без сутичок.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування