Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мешканці великих міст України вийшли на мітинги проти агресії Кремля

Неділя, 2 березня 2014, 14:17

У великих містах України проходять мітинги проти російського військового вторгнення на територію України.

У Кривому Розі Дніпропетровської області понад 1 тис. осіб мітингують на підтримку єдності України і проти введення військ Росії.

Акція почалася о 12:30 на площі Горького, повідомляють Українські новини.

"Україна повинна зберегти єдність, незважаючи на весь безлад, який Росія проводить на нашій землі. Не піддавайтеся на провокації", - повідомив один з організаторів мітингу.

Мітингувальники скандують: "Росія - додому!", "Україна", "Путін - мразь" та інші гасла.

Крім того, мітингувальники на 20 автомобілів 2 березня провели автопробіг проти введення військ Росії в Україну в Кривому Розі Дніпропетровської області.

Акція почалася о 13:30 і завершилася в 14:30.

Автомобілі курсували по проспекту Миру, проспекту Металургів, проспекту Гагаріна, вулиці Мелешкіна і вулиці Лермонтова.

У Херсоні близько 2,5 тис. людей також мітингують на підтримку єдності України і проти введення військ Росії. Акція почалася о 13:00 на площі Свободи.

Мітингувальники скандують: "Херсон не Росія!", "Україна", "Ганьба" та інші гасла. Вони тримають плакати: "Ми не підтримуємо Крим", "Путін досить!" і прапори України. Кількість мітингувальників продовжує зростати.

Разом з тим в Херсоні відбувся альтернативний мітинг: кількасот учасників з прапорами Росії пройшлися вулицями міста, скандуючи "Єдіная Русь - Росія, Україна, Білорусь". 

У мережі з'явилося відео, на якому місцеві мешканці заявляють, що цих "активістів" звезли з Криму і з Росії - "напів-зеки, 8 автобусів з Росії їх привезли". 

Мітинг в Сумах зібрав близько 12 тисяч людей, пише журналіст Євген Положій.

Вони кричали "Путін - Геть! Ми за мир!" Під час мітингу виступила росіянка, яка народилася в Санкт -Петербурзі, однак вже 20 років живе в Україні. Вона закликала Путіна не починати війни.

Вона запевнила, що ніяких утисків ніколи не відчувала, хоча не розмовляє українською мовою. Під час мітингу учасники зловили двох молодиків, які кричали: " Беркуту слава". У них відібрали ніж і відвели в міліцію.

У Полтаві на площі перед облдержадміністрацією також пройшло Народне віче, повідомляє сайт Полтавщина.

Полтавчани вимагають від Кремля припинити агресію

Фото: poltava.pl.ua 

Полтавчани вимагають від Кремля припинити агресію

Фото: poltava.pl.ua  

Перед багатотисячним громадою полтавчан виступили священнослужителі, представники різних церков (УПЦ КП , УПЦ МП і УГКЦ), які засудили військову агресію проти України з боку Росії і попросили у всіх пробачення у Прощену неділю.

Голова Полтавської обласної ради Петро Ворона оголосив про створення полтавського штабу опору окупації, до якого увійшли крім представників влади і громадськості, правоохоронці та військові.  Всі підприємства і установи в області належним чином охороняються і функціонують.

Петро Ворона засудив військову агресію проти України і закликав до внутрішньої самолюстрації. За його словами, той, хто прагне захистити Україну, повинен бути на Майдані і площах в кожному населеному пункті.

Раніше повідомлялося про антикремлівські мітинги в Харкові, Миколаєві, Одесі, Києві.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування