Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Командувач ВМС України БЕРЕЗОВСЬКИЙ ПОРУШИВ ПРИСЯГУ

Неділя, 2 березня 2014, 18:16

Командувач ВМС України Денис Березовський склав присягу на вірність "мешканцям АР Крим та міста Севастополя"

Про це Березовський, призначений напередодні Турчиновим командувачем ВМС України, заявив перед численними камерами переважно російських телеканалів.

"Клянуся виконувати накази верховного головнокомандувача АР Крим та Севастополя…. мужньо захищати життя та свободу мешканців АР Крим та Севастополя",- зазначив Березовський.

Денис Березовський.

Перед цим самопризначений прем'єр-міністр АР КРима Сергій Аксьонов  зачитав власний наказ: "Наказую усім військовослужбовцям ВМС Криму, які несуть службу на території Севастополя, вважати такими, що не підлягають виконанню будь-які рішення, накази та розпорядження самопроголошених органів та урядових осіб України, у  т.ч. і незаконно призначеного міністра оборони Тенюха І.І.".

"Не приймати до виконання будь-яких наказів про використання зброї до отримання моїх власних розпоряджень. Забезпечити обов'язкове виконання моїх наказів  як верховного головнокомандувача АР Крим та Севастополя", - зачитав Аксьонов. 

Українська правда спробувала отримати офіційний коментар у Міноборони, однак офіційної інформації отримати не вдалося. 

Разом з тим у регіональному медіа-центрі Міноборони у Сімферополі заявили, що "зараз проводяться переговори, а до їх завершення жодних коментарів не буде".

Як повідомив Українській правді представник центру, підполковник Владислав Селезньов на території 1-го батальйону морської піхоти ВМС Україні проходять переговори за участю представників української та російської сторін.

За його словами, згідно з попередньою домовленістю, переговори мали проводитися у присутності представників ЗМІ, однак пізніше росіяни відмовилися допустити пресу на зустріч. Як стверджує Селезньов, інформації про хід переговорів поки що немає.

При цьому в мережі з'явилося повідомлення про те, що останнім наказом Березовського був наказ українським морським піхотинцям здаватися росіянам.

"Наказ проігнорований - морпіхи будуть стояти. Наказ Березовського скасував міністр оборони Тенюх", - йдеться у повідомленні.

 

Як відомо, Денис Березовський був призначений на посаду командувача військово-морських сил Збройних Сил України напередодні, 1 березня: відповідний указ за підписом в.о. президента Олександра Турчинова було розміщено на офіційному сайті президента.

Контр-адмірал Березовський був заступником командувача ВМС з бойової підготовки, начальником управління бойової підготовки. 

Раніше командувачем ВМС ЗС України був Юрій Іл'їн. 

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування