Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Британії: Якщо Путін не зупиниться, для нього будуть інші наслідки

Понеділок, 3 березня 2014, 12:30

Великобританія обіцяє, що світ не залишить Україну наодинці з Кремлем і продовжить домагатися припинення агресії Москви.

Про це заявив міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов у понеділок у Києві обговорив з ним ситуацію в Україні, приділивши особливу увагу подіям в Криму.

"Ми були змушені мобілізувати всі наявні ресурси для того, щоб протистояти незаконним діям на нашій території", - цитує Турчинова прес-секретар голови Верховної Ради.

У свою чергу, Хейг привітав зміни, які сьогодні відбуваються в Україні, а також зазначив, що весь світ підтримує країну в її русі до європейських стандартів і демократії.

"Те, що відбувається в Криму, є порушенням суверенітету і територіальної цілісності України. Ми будемо робити рішучі кроки для того, щоб це припинити. Світ не залишить Україну", - наголосив глава британського МЗС.

При цьому він зазначив, що світова спільнота сконцентрована на дипломатичному і економічному тиску на Росію, воєнні можливості не обговорюються

"Ми сконцентровані на дипломатичному і економічному тиску. Ми не обговорюємо військові можливості", - сказав він на прес -конференції в Києві в понеділок .

Хейг додав, що якщо цю ситуацію не вдасться вирішити дипломатичним шляхом, то "для Росії будуть інші наслідки й інша ціна".

Він вважає, що в Росії не повинно бути жодних сумнівів щодо серйозності намірів міжнародних партнерів України з врегулювання ситуації в Криму.

"Світ не може погодитися з ситуацією в Криму і сказати, що все добре, і російський лідер повинен усвідомити реальність ", - додав Хейг.

Глава МЗС Великобританії назвав те, що відбувається в Україні, "однією з найбільших криз у міжнародних відносинах".

Раніше Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Великобританія, США та ЄС зупинили підготовку до саміту Великої вісімки в Сочі через агресію Кремля по відношенню до України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування