Кернес упевнений: Харків виступатиме за українську державність

Понеділок, 3 березня 2014, 15:07

Мер Харкова Геннадій Кернес упевнений, що переважна більшість харків'ян виступатимуть за українську державність.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна":

"У нас люди вважають себе громадянами України. На сході України Росію називають країною-побратимом. Ми споконвіків пов'язані родинними й торговельними відносинами, тим більше Харків – прикордонне місто. Але я упевнений, що переважна більшість, у тому числі українці, тут буде виступати за українську державність". 

За словами Кернеса, у Криму "ситуація зовсім інакша".

"Це автономна республіка, у них є своя Конституція. А ми живемо й працюємо за законами України. Тому якщо ми законослухняні громадяни й не підемо на поводу в емоцій, то не дозволимо, щоб наші мітинги переросли в захоплення влади на користь Росії", - сказав мер Харкова. 

Як відомо, раніше в Харкові глушилися протести Євромайдану, машини цього руху й Автомайдану палили. Але перед очікуваним приїздом Віктора Януковича ще у статусі президента до Харкова це місто збунтувалося потужніше.  

А минулого тижня в Харкові проводили акції проросійські сили. Зокрема, перед будівлею Харківської обласної держадміністрації зняли прапор Євросоюзу й повісили замість нього російський прапор, не чіпаючи український поруч.

За словами Кернеса, "прапор Росії перебував там від сили пару годин, зараз над будівлею обласної держадміністрації майорить прапор України".

"Провокації влаштовували обидві сторони – як радикали, що захопили адміністрацію, так і проросійськи налаштовані сили", - заявив мер Харкова.

"Я з такою ситуацією вже стикався – 26 лютого на флагштоку міськради теж був піднятий прапор Росії. Я зустрівся з тими, хто це зробив, і пояснив їм: оголошувати будівлю міськради територією іншої держави – протизаконно. Думаю, люди діяли не свідомо, а на емоціях. Так і цього разу – варто було вщухнути пристрастям, російський прапор було прибрано, а український повернули на місце", - додав він. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...