Коломойський: Янукович і Путін - два шизофреніка

Понеділок, 3 березня 2014, 18:55

Глава Дніпропетровської обласної адміністрації Ігор Коломойський заявляє, що Януковича можуть спробувати зробити керівником частини України, яку намагаються відділити.

Про це Коломойський сказав на зустрічі з активом Дніпропетровської області, відео якої розмістив сайт "Вовремя".

За словами Коломойського, на початку план Януковича передбачав, що про розкол України буде оголошено на з'їзді в Харкові 25 лютого.

"Янукович повинен був зайти в зал і сказати: "Дорогі депутати, - а там були депутати зі усіх областей, - частина України захоплена. Але ми зараз за допомогою наших дорогих російських військ звільнимо Україну". Але коли він почув виступ Гепи й Допи, він зрозумів, що нічого не виходить - і полетів у Донецьк", - розповів Коломойський.

"У нової влади був тиждень, щоб усе привести до тями. Але вони його (тиждень), природно, втратили. І ми одержали Крим, і спроби скрізь - починаючи від Луганська, Донецька, Харкова, Дніпропетровська, Одеси, Миколаєва, Херсона. Таке відчуття, що прагнуть дійти до Придністров"я, усе узбережжя (Чорного моря)... і потім стара історія - вихід на Балкани та інше", - описав плани російської влади Коломойський.

"Ми бачили, що відбулося з Януковичем: як небажання втратити щось невелике призвело до втрати всього. Сьогодні він є військовополоненим у недружній нам країні. Він може займатися провокаціями, аж до того, що друкувати там накази, і його як маріонетку можуть привести в Крим, у Севастополь, і він буде розповідати, що він діючий президент", - додав Коломойський.

"Ми не розуміємо, який сценарій в Росії, але вона буде грати цю карту - я не знаю, поки Туреччина не закриє їй нафтові судна (у протоці Босфор)", - сказав олігарх.

За словами Коломойського, він сам запропонував призначити його на посаду керівника обласної адміністрації.

"Я приїхав сюди, щоб тут був спокій, щоб ми потихеньку входили в мирне життя", - сказав він.

"Мені не зрозуміло, як українці й росіяни можуть воювати. Враховуючи - я скажу недипломатично - шизофренію другого опонента... У нас був один великий шизофренік, а там - шизофренік невеликий на зріст. Він повністю неадекватний, повністю збожеволів. Його месіанство, відновлення Російської імперії 1913 року або СРСР 1991 року може довести світ до катастрофи", - зазначив Коломойський.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування