Тимошенко: Україна не може вирішити конфлікт з Росією самостійно

Вівторок, 4 березня 2014, 10:08

Лідер партії "Батьківщина", екс-прем‘єр Юлія Тимошенко закликала США і Велику Британію захистити Україну від російської агресії.

Про це вона сказала в інтерв‘ю американському телеканалу СNN, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За її словами, Україна не може вирішити конфлікт з Росією самостійно:

"Тільки весь демократичний світ, застосовуючи найсильніші засоби, може зупинити це протистояння, зберегти наш суверенітет та запобігти кровопролиттю", - наголосила Тимошенко.

"Ми всі добре пам‘ятаємо, що коли підписувався Будапештський меморандум і коли Україна віддавала свою ядерну зброю стримування, то Україні США, Велика Британія і Росія давали гарантії недоторканності території, миру, спокою та незалежності", каже екс-прем'єр.

У зв‘язку з цим Тимошенко наголосила, що під час кризи, викликаної необгрунтованою агресію з боку Росії, Україна розраховує на захист з боку демократичних партнерів нашої держави.

"Якщо Росія так грубо і цинічно порушила цей меморандум, то вся наша держава, кожен наш громадянин вірить, що США і Велика Британія виконають свої гарантії і захистять нас", - сказала вона.

"Це справа світу розібратися які механізми краще зараз застосувати. Але, якщо зараз, у ці важкі часи, залишити Україну один на один з Росією і дати можливість Росії так безперешкодно забрати в України Крим, то світ зміниться", - зазначила Тимошенко.

"І тоді зміниться не тільки політика і життя України, зміниться політика і стосунки практично в усьому світі. І треба буде визнавати, що сьогодні, в 21-му столітті одна країна-агресор може без попередження, в порушення всіх міжнародних угод просто відбирати територію у кого їй забагнеться. Такого допускати не можна", - застерегла вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування