Путін відповів Заходу: не хочуть їхати на G8, не треба

Вівторок, 4 березня 2014, 12:18

Володимир Путін вважає, що Захід необґрунтовано звинувачує Росію у втручанні у справи України, і нагадав США про Лівію, Ірак і Афганістан.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін на прес-конференції.

"Нас звинувачують у нелегітимності наших дій. І доводиться нагадувати про дії США в Афганістані, Іраку, Лівії, де вони діяли або без санкцій РБ ООН, або спотворює їх", - заявив Путін.

Він заявив, що "наші партнери, особливо в США, завжди ясно, чітко формулюють для себе свої геополітичні інтереси, переслідують їх дуже наполегливо, а потім підтягають під себе всю решту світу".

Він вважає, що на відміну від Заходу, у нього є легітимні підстави для введення військ в Україну.

"Якщо я прийму рішення про застосування зброї, то воно буде легітимним. У нас є звернення легітимного президента... І це відповідає нашим інтересам щодо захисту людей, яких ми вважаємо близькими... Це гуманітарна місія", - заявив Путін.

Що стосується санкцій Заходу у відповідь на вторгнення в Україну, то Путін пригрозив, що вони будуть мати наслідки і для самого Заходу.

"Про наслідки цих санкцій повинні думати ті, хто збирається їх вводити. Це буде взаємний збиток. І це найголовніше", - заявив Путін.

Бойкот саміту G8 Путін вважає контрпродуктивним.

"Ми готуємося до "вісімки". Чи готові будемо у себе прийняти наших колег. Якщо вони не хочуть приїжджати, ну, не треба", - заявив Путін.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...