У "Самооборони" Криму, про яку говорить Путін, російська зброя

Вівторок, 4 березня 2014, 14:32

Незважаючи на заяви, російського президента Путіна, що в Криму на вулицях російських військ немє, однак наявна в розпорядженні цих "сил" зброя й бойова техніка найчастіше має досить чітку національну приналежність.

 Про це пише російське видання The New Times, яке попросило експертів проаналізувати світлини із Криму.

 

"Тут все однозначно: перед нами позашляховик ГАЗ-2975 "Тигр" вартістю $60 тис., поставки якого здійснювалися винятково для російської армії. Більше того, на номерному знаку видний код військового автомобільного номера — 21 (Північно-Кавказький військовий округ)", - наводить слова експерта видання.

 

"Ще один, на думку експерта, доказ російської приналежності "увічливих людей": на "Тигрі" праворуч видний значок гвардійської дивізії, який, імовірно, забули закамуфлювати. Сам "Тигр" - нова модель, уперше показана масовому глядачеві на ювілейному параді 9 травня 2005 року" – сказав експерт.

 

"Перед нами снайперська гвинтівка, яку на перший погляд можна поплутати з югославською "Заставою". Однак це самозарядна модифікація Драгунова, причому судячи зі свольної коробки й пневматичному прикладу — новітня модифікація, що офіційно надходила на озброєння тільки російським силовикам", - також розповіли експерти.

"Цікаво також, що ці "увічливі люди" носять зброю не за російськими правилами, а скоріше за натовськими стандартами. Наприклад, зброя спрямована стволом униз, а людей на задньому плані поклав ствол на лікоть, що, насамперед, характерно для американської і європейської армій. На думку експерта по зброї, це результат впровадження в окремих російських спецпідрозділах нових західних методик", - сказав експерт.

Як відомо, у вівторок президент Росії Володимир Путін заявив, що в Криму на вулицях немає російських військових, а то "самооборона".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...