Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Родичі 4 в’язнів із Грушевського: На хлопців вішають тяжкий кримінал

Середа, 5 березня 2014, 16:12

4 затриманих активістів Майдану, які брали участь у подіях на Грушевського, досі перебувають у СІЗО, їхні родичі вимагають терміново звільнити затриманих.

Відповідний лист спрямовано представникам Верховної Ради, в.о. президента Олександру Турчинову, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову та в.о. генпрокурора Олегу Махніцькому.

З такою ж вимогою родичі та друзі активістів Максима Головина, Сергія Александрова, Олександра Македонського та Тимофія Підлісного провели пікет під Верховною Радою.

Цих чоловіків було затримано 23 січня після подій на вулиці Грушевського у Києві, винесено рішення про утримання їх під вартою 2 місяці.

Родичі кажуть, що вони були активними учасниками Майдану, зокрема, постачали протестувальникам харчі та ліки, закупили необхідне обладнання та "готувалися до збирання 13 катапульт".

Але після затримання активістам почали інкримінувати викрадання людей, постачання зброї, торгівлю наркотиками. Наступного дня після затримання міліція рапортувала про викриття організованого злочинного угруповання.

Адвокат затриманих Євген Солодко стверджує, що протоколи обшуку та затримання не були заповнені співробітниками міліції і були просто порожніми аркушами. В підозрі, яка з’явилася згодом, фігурує розбій, викрадання людей, грабіж та здирництво, які нібито були вчинені у грудні 2013 року, усно лунають звинувачення у розповсюдженні наркотиків.

"Слідство ведеться з порушенням усіх правових процедур та норм. Таким чином, справу можна назвати цілком замовною, а з підозрюваних активістів намагаються зробити терористів", - запевняє адвокат.

Наталя Підлісна, мати затриманого Тимофія, каже: "Зв’язку із сином немає. Ми знаємо, що їх тримали в спецкамерах як особливо небезпечних злочинців, де навіть ключі від віконця для їжі є тільки в оперативного чергового".

Голова комітету визволення політв’язнів Микола Коханівський, який підтримав звернення, каже: "Після арешту на активістів намагаються "повісити" старі нерозкриті справи, таким чином міліція намагається не шукати справжніх винних, а "призначити" їх".

Його комітет ухвалив рішення надати 5 затриманим статус "політичного в’язня" та розпочати боротьбу за їх визволення.

Четверо затриманих – Головин, Александров, Македонський та Підлісний, а п’ятий – Анатолій Соболевський.

Останній був арештований у 2012 році, коли працював правозахисником у виборчому штабі Руслана Демчака, який балотувався по округу №18 у Вінницькій області. Соболевський нібито викривав порушення виборчого законодавства "регіонала" Григорія Калетника.

 
 
 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
17:06
В якій європейській країні діти найбільше зловживають алкоголем – дослідження
Усі новини...