Джемілєв: Туреччина першою прийде на допомогу татарам

Середа, 5 березня 2014, 16:52

Якщо кримські татари наражатимуться на небезпеку, Туреччина буде першою країною, яка прийде на допомогу.

Про це заявив глава МЗС Туреччини Ахмет Давутоглу на зустрічі з екс-головою Меджлісу кримських татар Мустафою Джемілєвим, повідомляє УНІАН.

Як розповів Джемілєв, Давутоглу запевнив його у швидкій реакції Туреччини на загрозу татарам.

"Глава МЗС Туреччини Ахмет Давутоглу мені сказав такі слова: "Не сумнівайтеся, якщо кримські татари наражатимуться на небезпеку, Туреччина буде першою країною, яка прийде на допомогу", - розповів екс-голова Меджлісу.

Він нагадав, що міністр закордонних справ Туреччини зустрічався з головою Верховної Ради і з в. о. глави МЗС України.

"Це свідчить про те, що Туреччина розглядає Україну як свого стратегічного партнера і рішуче відстоює незалежність і цілісність України", - наголосив Джемілєв.

За його словами, "Туреччина готова надати всебічну допомогу – в економічному плані, дипломатичну допомогу. Найближчим часом відбудеться розмова Ердогана з Путіним, де він теж повідомить позицію Туреччини, яка підтримує незалежність і територіальну цілісність України".

"У вівторок відбувалися мітинги кримськотатарської діаспори в Анкарі, зараз мітинги відбуватимуться у Стамбулі та інших містах, де кримські татари вимагають, аби Туреччина зробила все можливе, щоб надати допомогу Україні", - сказав Джемілєв.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...