Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ заявили, що не віддадуть Яроша Росії

Середа, 5 березня 2014, 19:27

Генеральна прокуратура Україна заявляє, що підстав для затримання і видачі лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша поліції Росії немає.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"У разі надходження клопотання компетентних органів Російської Федерації про видачу Яроша, його розгляд буде організовано у відповідності до вимог чинного законодавства України", - заявили у ГПУ.

Зокрема, у зв'язку із наявністю у Яроша громадянства України, відповідно до ст.25 Конституції, ст. 6 Європейської конвенції про видачу правопорушників 1957 року, ст. 57 Конвенції по правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах 1993 року, п. 1 ст. 10 КК України, а також п. 1 ч. 1 ст. 589 КПК України, у його видачі буде відмовлено, повідомили у відомстві.

"Указані положення законодавства виключають видачу громадянина України іноземній державі, у зв'язку з чим підстав для затримання і видачі Яроша іноземній державі не вбачається", - заявили у ГПУ.

У такому випадку, відповідно до положень Європейської конвенції про передачу провадження у кримінальних справах 1972 року, а також Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах 1993 року, на прохання російської сторони може бути організовано розгляд клопотання про перейняття Україною кримінального провадження щодо Яроша.

"Наразі до Головного управління міжнародно-правових зв’язків та Європейської інтеграції Генпрокуратури України жодних клопотань із цього приводу не надходило", - підкреслили у відомстві.

Як відомо, Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти лідера українського руху "Правий сектор" Дмитра Яроша за "публічні заклики до здійснення терористичної та екстремістської діяльності, здійснені з використанням засобів масової інформації".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування