Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни затопили в Криму свій корабель, щоб заблокувати українські

Четвер, 6 березня 2014, 10:51

У Криму був затоплений один російський корабель для того, щоб перекрити виїзд українським судам.

Про це повідомляє глава медіа-центру Міноборони України в Криму Владислав Селезньов.

"Туман розсіявся над Донузлавом. Добре видно затоплений великий протичовневий корабель "Очаків". Затоплено ОДИН корабель!" – розповів він.

"Лежить на боці, повністю перекриваючи вихід з бухти, над водою піднімається на висоту в 9 метрів. Корабель великий, порядку 120 метрів у довжину", - розповів він.

"Зеленим чоловічкам для нас не шкода", - зазначив він.

За словами Селезньова, просто так відтягнути його неможливо. З посиланням на спеціалістів він додав, що корабель доведеться або різати на частини й відтягати сторони, або підривати.

Селезньов підкреслив, що ввечері "під'їхав до зелених чоловічків крутий джип, машину бачили на багатьох мітингах проросійських сил, вийшов невідомий, сказав чоловічкам "сигнал три п'ятірки", після вони знялися".

Раніше повідомлялося, що у найглибшому озері Криму Донузлав росіяни затопили свої великий протичовневий корабель "Очаков" і рятувальне буксирне судно "Шахтар", писав  учасник "Інформаційного опору" Дмитро Тимчук у себе у Facebook.

"На даний момент фарватер блоковано. Очевидно, це було зроблено з метою не допустити відходу українських кораблів в Одесу", - додав Тимчук.

 

Озеро Донузлав – найглибше озеро в Криму й найбільше озеро Чорноморського району, воно відокремлює Тарханкутську частину півострова від решти Криму.

Напередодні, 5 березня, Тимчук повідомляв: "У районі на вихід з оз. Донузлав перебувають російські кораблі: СФП-183, Москва, Штиль, "Молния". Саном на 13.00 із Севастополя прибув Шахтар і знятий з консервації впк Очаков. Кіл-25 прибув із бочками, після установки яких планується загородити за допомогою впк Очаков вихід з оз. Донузлав для блокування виходу українських кораблів". 

"Триває нарощування сил на території Криму. За останню добу вже розвантажено 5 корабель: 2-а вдк (великих десантних кораблі) Балтійського флоту (Мінськ, Калінінград), 2-а вдк Північного флоту (Оленегорський Гірник, Георгій Побєдоносець) і сьогодні Азов", - додавав він. 

"Тільки за останню добу вивантажено до 300 людей і до 20 одиниць автомобільної техніки з кожного (!) корабля. Більше того, з Азова вивантажено 7 одиниць БТР-80 і протитанкові комплекси "Штурм". За наявною інформацією, у Новоросійську ще завантажують 3 вдк і планують перевезти вже важчу техніку", - повідомляв Тимчук.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування