Росія оголосила в міжнародний розшук ще одного активіста Правого сектору

П'ятниця, 7 березня 2014, 10:57

У Росії порушили кримінальну справу проти активіста Правого сектора Олександра Музичка.

Як повідомляє РИА Новости, його звинувачують у бандитизмі і створенні організованого злочинного угруповання.

У слідчому комітеті РФ заявили, що в 1994-2000 роках Музичко та члени націоналістичної організації "Українська національна асамблея - Українська народна самооборона" (УНА-УНСО) воювали в Чечні на стороні бойовиків проти російських військовослужбовців.

Підставою для порушення справи стали дані, нібито отримані в ході розслідування зіткнення бойовиків під керівництвом Шаміля Басаєва і Хаттаба з псковськими десантниками в районі чеченського села Улус-Керт в 2000 році.

"Музичко по-звірячому катував полонених військовослужбовців російських федеральних сил, після чого вбивав. Всього за вказаний період Музичко особисто катував, а потім убив не менше 20 полонених військовослужбовців федеральних сил, вимагаючи потрібну для нього інформацію", - стверджує офіційний представник СК РФ Володимир Маркін.

За його словами, був допитаний ще один учасник ОЗГ, який "впізнав Музичко як особу, яка брала разом з ним участь у бойових діях на території Чеченської Республіки на боці бойовиків".

"7 березня 2014 року щодо Музичко винесено постанову про притягнення його в якості обвинуваченого, і він оголошений у міжнародний розшук, Ессентукскій міський суд Ставропольського краю направлено клопотання про обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді взяття під варту", - повідомив Маркін.

Раніше Росія оголосила в міжнародний розшук лідера "Правого сектора" України Дмитра Яроша. На думку слідства, в своїх виступах він нібито закликає антиросійські сили до екстремістських дій і терору на території Росії.

Як відомо, до Олександра Музичка має претензії і українська Генпрокуратура – його звинувачують в побитті співробітника Рівненської облпрокуратури, міліція веде відповідну кримінальну справу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування