Добкін стверджує, що нікуди не тікав, і "показався на очі" прокурору

П'ятниця, 7 березня 2014, 13:20

Екс-глава Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін стверджує, що не ховається від правосуддя і залишається в Харкові.

Про це він заявив журналістам біля входу до Харківської облпрокуратури в п'ятницю.

"Із засобів масової інформації я дізнався про те, що міністр внутрішніх справ за допомогою соцмереж заявив про те, що я нібито прорвався через кордон прикордонників і зник у невідомому напрямку. Для мене ця інформація є нонсенсом, я нікуди не проривався. Я вчора прилетів до початку першого з Москви, спокійно пройшов прикордонний контроль", - стверджує Добкін.

"Я залишив свій паспорт і вийшов в машину. Тобто вони мене ідентифікували, паспорт я їм віддав з рук в руки і їм треба було провести певні дії з паспортом і з комп'ютером. За їх словами, у них був збій комп'ютера, ми прочекали близько 30, може навіть, 40 хвилин в машині під будівлею аеропорту. Після цього мій помічник запитав, чи є можливість залишити паспорта та вранці забрати", - розповів він.

В прокуратуру Добкін прибув у супроводі адвоката і помічників, щоб "показатися на очі" в.о. прокурора області.

За словами Добкіна, він вже повідомив про своє місцезнаходження начальника ГУ МВС України в Харківській області і навіть хотів зв'язатися по телефону з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, але не зміг додзвонитися

"Я вам офіційно заявляю: я нікуди не ховаюся. Якщо буде інформація, що я кудись подівся, сховався, не виходжу на зв'язок - не вірте цьому... Я не збираюся нікуди тікати. Я живу в місті Харкові", - запевняє одіозний харківський екс-губернатор.

При цьому він обурився діями глави МВС Арсена Авакова.

"Ситуація, коли такі сенсаційні заяви одна з вищих посадових осіб робить з допомогою соцмереж, повторюючи невдачі і життєвий досвід Юрія Луценка, - це неправильно. Він (А.Аваков - ІФ) вже міністр, він вже не політик. Пора звикати до того, що є офіційний сайт МВС", - заявив Добкін.

Він назвав заяви Авакова спробою тиску у зв'язку з рішенням балотуватися в президенти.

"Я думаю, це все пов'язано зі спробою чинити на мене тиск з приводу мого рішення балотуватися в президенти. Моє рішення балотуватися однозначне, я його не зміню", - сказав Добвин, додавши, що він нічого не боїться.

Вийшовши з облпрокуратури він повідомив, що у силовиків на даний момент претензій до нього немає. Однак Служба безпеки України розповсюдила дещо іншу інформацію.

"7 березня 2014-го колишньому губернатору Харківської області Добкіну М.М. від імені Служби безпеки України винесено офіційне застереження про неприпустимість вчинення злочину, передбаченого ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні служби.

Як відомо, Аваков у своєму Facebook написав, що в ніч на п'ятницю в Харківському аеропорту прикордонники спробували затримати Михайла Добкіна, що прилетів з Москви, але йому вдалося втекти.

Аваков повідомив, що при проходженні паспортного контролю Добкіна і його охоронця зупинив офіцер прикордонслужби і попросив почекати, щоб "дещо з'ясувати".

"У відповідь Добкін у супроводі охоронця, кинувши паспорти, не коментуючи свої дії, несанкціоновано, бігом прорвався через пункт контролю, спішно сів в автомобіль і зник", - розповів міністр.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування