Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Миримський: Кримчанам набридла помаранчева й "македонська" влада

П'ятниця, 7 березня 2014, 15:23

Обраний по мажоритарному округу в Криму депутат Лев Миримський збирається жити й у Криму, й в Україні, якщо півострів перейде Росії, але сподівається, що він залишиться частиною України.

Про це Миримський сказав у коментарі "Українській правді" у п'ятницю.

"Я буду жити й у Криму, і в Україні", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, що в такому випадку йому доведеться обирати: або він залишає українське громадянство, або отримує російське, він після деякої паузи відповів:

"Я громадянин України. Росія дозволяє подвійне громадянство… поживемо, побачимо. Я думаю, що може ще нічого не станеться".

"Я не люблю загадувати наперед, ворожити на кавовій гущі. Коли буде – тоді будемо думати", - додав він.

При цьому Миримський вважає, що кримські татари мають взяти участь у референдумі, тому що можуть вплинути на його результати.

"Тим, що вони хочуть бойкотувати референдум, вони працюють більше на Росію. Тому що, якщо питання буде спірне – не 70%, як сказав Теміргалієв, а 50 на 50, то 14% кримських татар і їх голоси могли б бути перевагою", - сказав депутат.

Відповідаючи на запитання, чи буде він брати участь у референдумі, він відповів: "Думаю так".

"Я сподіваюся, що все-таки в нас буде вирішено питання мирно, і Крим залишиться в складі України з розширеними повноваженнями Конституції", - сказав він.

Українська правда

 У той же час в інтерв'ю виданню Ліга, відповідаючи на запитання чи підтримує він особисто референдум, Миримський відповів:

"Вважаю, що це доцільно. Кримчани раніше не хотіли радикальних заходів, вони хотіли розширити повноваження до Конституції Криму 1992 року".

"Їм набридло, що вся влада, включаючи силовиків, у нас то помаранчева, то "македонська"  - макієвсько-донецька. Корінних кримчан будь-яка влада постійно намагалася торбити і напружувати, щоб вони ухвалювали ті або інші рішення. Рано або пізно чаша терпіння мала переповнитися", - сказав він.

"А тепер, коли Верховна Рада Криму більшістю знімає макіївсько-донецький уряд на чолі з Могильовим, Київ через суд відновлює макіївско-донецьких. Ви ж проти них боролися от тільки що. Я цього не можу зрозуміти ні як людина, ні як депутат, ні як кримчанин. І кримчани цього не можуть зрозуміти", - додав він.

Як відомо, Миримський, як і депутати-регіонали, обрані по мажоритарних округах у Криму, не проголосували за постанову, що засуджує введення російських військ на територію Криму.

Раніше Мінюст і ЦВК заявили, що референдум у Криму нелегітимний у тому числі й тому, що в Україні законодавством не передбачений "місцевий референдуму, а лише загальноукраїнський"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування