Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москва готова до діалогу, якщо РФ не вважатимуть "стороною конфлікта"

Субота, 8 березня 2014, 19:26

Росія не є однією із сторін конфлікту в Україні.

Про це, як повідомляє "Інтерфакс", заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

За його словами,  "Росія готова продовжувати діалог при розумінні, що діалог має бути чесним, партнерським, без спроб виставити нас мало не як сторону конфлікту, як це намагаються представити деякі наші партнери".

За його словами, МЗС  РФ готовий до діалогу з Україною, який буде спрямований  на виконання зобов'язань, які взяли на себе ті, "хто зараз оголосив себе керівництвом України".

Також Лавров зазначив, що документ, підписаний 21 лютого Яценюком, Кличко і Тягнибоком, не виконується "в частині тих зобов'язань , які ці люди взяли на себе".

"На ці цілі (викладені у домовленостях від 21 лютого) направити ентузіазм наших західних партнерів було б набагато правильніше, ніж закликати до того, щоб Росія і Україна врегулювали цю кризу. Криза створена не нами, і ми не є її стороною", - додав міністр.

Також Лавров заявив, що причина подій в Україні – "відмова західних партнерів від виконання своїх зобов'язань за угодою від 21 лютого".

"Нам обіцяли західні партнери, в тому числі в контексті підготовки до підписання угоди від 21 лютого, що, якщо Янукович виконає взяті на себе зобов'язання, то вони зобов'язані урезонити іншу сторону і не допустити того, щоб націонал-радикали керували всім процесом реформ на Україні", - зазначив міністр.

Разом з тим 8 березня відбулася зустрі заступника глави МЗС Григорія Карасіна та посла України в РФ Володимира Єльченка. Як повідомляє прес-служба російського МЗС, у ході зустрічі "у відвертій атмосфері були обговорені питання російсько-українських відносин".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування