Російські військові захопили аеродром у Саках. Встановлюють кулемети

Неділя, 9 березня 2014, 18:20

Аеродром у Саках захоплений російськими військами.

Про це повідомив голова медіа-центру Міноборони в Крим уВладіслав Селезньов.

"Від джерел з Новофедорівки стало відомо, що аеродром ВМС України захоплений російськими солдатами. Їх близько 80 осіб. Обладнали вогневі точки вздовж злітної смуги. Встановлюють кулемети. Помічниками у них 40-50 невідомих в цивільному одязі", - зазначив Селезньов.

За його словами, загарбники проникли на аеродром з боку Михайлівки - оскільки не змогли змусити комбрига відкрити основні ворота аеродрому.

"Проникли з тилу, від прилеглого до аеродрому села. Там порушено огорожу периметра аеродрому. "Тітушкі" своїми автомобілями заблокували всі КПП аеродрому", - зазначив Селезньов.

Пізніше командир морської авіаційної бригади Збройних сил України (с.Новоозьорне Сакського району) повідомив, що невідомими цивільними особами, які назвали себе "силами самооборони Криму", захоплена частина території аеродрому.

"Зазначені особи вчинили ці дії, побоюючись прибуття ззовні на аеродром авіаційної техніки. В результаті під контролем представників "самооборони" знаходиться злітна смуга і руліжні доріжки, а також 1 поверх контрольно диспетчерського пункту", - повідомив Селезньов, посилаючись на повідомлення командира авіабригади.

Раніше стало відомо про те, що територію аеродрому у с.Новофедорівка (Крим) штурмують 4 російські військові КаМАЗи, військові спецпідзрозділи та особи у цивільному.

"У небі над аеродромом здійснюють обліт пара вертольотів МІ-24, близько десятка легкових цивільних автомобілів намагаються проникнути на територію аеродрому з боку прилеглих сіл", - повідомив Селезньов.

Раніше 9 березня стало відомо, що аеродром у Джанкої також контролюється військовими без знаків розпізнавання. Також було заблоковано роботу аеродрому "Бельбек". 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News