"Правий сектор" заявляє, що стрілянина на Хрещатику сталася через "конфлікт на побутовому ґрунті"

Вівторок, 1 квітня 2014, 00:21

"Правий сектор" заявляє, що стрілянина на Хрещатику трапилася через непорозуміння і "конфлікт на побутовому ґрунті".

Про це йдеться в офіційній заяві організації.

"Увечері 31 березня 2014 року поблизу Європейської площі в Києві стався прикрий інцидент за участю представників "Самооборони Майдану" та "Правого сектора". Непорозуміння, що виникли на побутовому ґрунті, вилилися у конфлікт із застосуванням вогнепальної зброї. В результаті стрілянини не обійшлося без потерпілих", - сказано в повідомленні.

"На місці події одразу з’явилися працівники міліції. Учасник конфлікту з боку "Правого сектора" добровільно, не протидіючи правоохоронцям, відбув з ними до райвідділу для встановлення обставин події", - йдеться у заяві.

"Правий сектор" виступає за об’єктивне, неупереджене розслідування цього інциденту та не втручатиметься у слідство, хоча і спостерігатиме за його ходом. Ми зацікавлені у встановленні істини, тому не поспішаємо з виправданнями. Проте ми обіцяємо, що обов’язково зробимо з цієї події внутрішні дисциплінарні висновки", - повідомили в організації.

У міліції повідомили, що за фактом стрілянини порушено кримінальну справу за ст.115 ч.1 через ст.15 (замах на убийство).

Як відомо, у понеділок ввечері на Хрещатику сталася стрілянина. Міліція затримала підозрюваного. Ним виявився активіст "Правого сектора".

За даними сотника Майдану Анатолія Ведмедя, відбувся конфлікт учасника "Правого сектора" та активіста Самооборони Майдану. За словами Ведмедя, під час конфлікту один з них вихопив пістолет, другий - газовий балончик і бризнув йому в обличчя. Другий почав стріляти.

За даними столичної міліції, через стрілянину постраждало троє людей - 1958, 1995 та 1990 років народження. Двоє з них - з Києва та Київської області, один - з Криму. Вони отримали поранення гомілки, грудної клітини та попереку.

Серед поранених був перший заступник голови КМДА Богдан Дубас, який нібито опинився на місці події випадково. Чиновнику надали медичну допомогу та відпустили. Ще двоє поранених знаходяться у лікарні.

Глава МВС Аваков уточнив, що поранення в грудну клітину отримав боєць третьої сотні Олександр Левкуша, якому на момент написання повідомлення робили операцію.

"Поранення вкрай тяжке. Три кульових поранення. Пробиті обидві легені. Куля у животі. Велика втрата крові", - зазначив міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News