Полковник, якого пов’язують із розстрілом Майдану, досі працює в МВС

Вівторок, 1 квітня 2014, 10:45

Полковник міліції Сергій Асавелюк, імовірно, причетний до розстрілу майданівців, був серед міліціонерів під готелем "Дніпро" після стрілянини на Хрещатику в понеділок.

Про це повідомили журналісти, які були під готелем, коли там почалася "евакуація" членів "Правого сектору".

"Полковник Асавелюк біля "Дніпра". Все в нього добре, служить", - написав журналіст "Громадського ТБ" Сергій Грішин у Facebook

Журналіст Святослав Цеголко також повідомив: "Майданівці вичислили серед міліції Асавелюка. Того самого, без шолому. Маску скинув на вимогу".

Сергій Асавелюк із закритим і відкритим обличчям біля готелю Дніпро. Фото Цеголка

"Сказав, що його люди тут, щоб охороняти тих, в кого нема зброї. Якби не самооборона, могла б бути сутичка. Асавелюк поїхав на білому авто", - додав він.

Асавелюк досі працює в МВС (у масці ліворуч)

"Чому стрілок Асавелюк керував спецпідрозділом біля "Дніпра"? Керівництво держави упевнене, що він – не кіллер? Чи слідство, про висновки якого ми ще не знаємо, його виправдало?", - поцікавився Цеголко.

Асавелюк під час Майдану, фото з Facebook

Журналістка Анастасія Станко також написала у Твіттері: "Асавелюк керував вчора (31 березня) ментами, які виселяли "Правий сектор" з готелю "Дніпро".

"Пізніше Асавелюк з-під готелю "Дніпро" поїхав на білому Amarokу в супроводі Анатолія Ведмедя (Жорнового – ред..), того самого, що крав машини в Яника (Януковича)", - додала вона. 

Полковник Асавелюк керує відділом координації спецпризначення Управління бойової та спеціальної підготовки ГУ ВВ МВС. Є підозра, що він командував снайперами на Інститутській 20 лютого, коли було вбито багато протестувальників. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News