Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія лякає ПАРЄ: вийде з організації якщо її спробують виключити

Вівторок, 1 квітня 2014, 18:08

У Держдумі Росії назвали деструктивними пропозиції про позбавлення повноважень російської делегації в ПАРЄ, оскільки вони "побудовані на необ'єктивної інформації і упереджених оцінках ситуації в Україні і в Криму".

За заяву "Про ситуацію в Парламентській Асамблеї Ради Європи" проголосували 446 російських депутатів, повідомляє УНІАН.

"У даний час робляться все більш активні спроби зруйнувати канали і самі основи загальноєвропейського міжпарламентського діалогу за участю Російської Федерації, яка вже протягом майже двох десятиліть ефективно працює в рамках ПАРЄ", - йдеться в заяві.

"Найбільш деструктивним кроком стали пропозиції про позбавлення повноважень делегації Федеральних зборів Російської Федерації в ПАРЄ, засновані на необ'єктивній інформації і упереджених оцінках ситуації в Україні і в Криму", - вказують російські депутати.

На думку російських депутатів, такий підхід, як і введення різного роду санкцій відносно Росії ніяк не сприяє вирішенню в ПАРЄ завдань щодо забезпечення прав людини, демократії та верховенства права.

Держдума впевнена, що в ПАРЄ візьме гору зважений підхід щодо подальшої співпраці з Росією, яка не повинна ставати заручником політичної кон'юнктури і об'єктом маніпулювання з боку зовнішніх сил.

"Державна дума переконана також у тому, що відносини братніх народів Росії та України завжди залишаться дружніми, незважаючи ні на які провокації ззовні. Такі провокації не раз робилися в минулому, але історія завжди розставляє все по своїх місцях", - йдеться в заяві.

Голова Комітету з міжнародних справ Олексій Пушков, представляючи документ, зазначив, що проект постанови пов'язаний з критичною ситуацією, яка створилася в ПАРЄ.

На його думку, зусиллями ряду делегацій, зокрема, британської, просувається пропозиція про те, щоб виключити Росію з ПАРЄ шляхом позбавлення російської делегації повноважень до кінця 2014 року як мінімум.

"Підставою для цього служать звинувачення Росії в агресії проти України і порушенні міжнародного права. Росія і російська делегація категорично не можуть погодитися з такою постановкою питання", - заявив Пушков.

"Ми уважно аналізували ситуацію, і ми цілком допускаємо, що той накал антиросійських пристрастей у Парламентській Асамблеї, який підтримується зусиллями наших постійних супротивників, може переважати", - сказав Пушков.

"У цьому випадку ми вважаємо за необхідне не доводити справу до голосування за позбавлення російської делегації повноважень і в тому випадку, якщо ми побачимо, що справа йде до такого голосування, російська делегація сама покине ПАРЄ ще до проведення такого голосування, тому повноважень позбавляти не буде кого", - заявив він.

"Ми позбавимо наших супротивників задоволення проголосувати за виключення. Ми зробимо відповідну заяву, пояснимо наші мотиви і самі залишимо ПАРЄ", - додав Пушков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування