Євроконтроль ввів заборону на польоти до Криму

Середа, 2 квітня 2014, 11:04

Європейська організація з безпеки аеронавігації заборонила польоти до Криму, а саме в Сімферополь і Севастополь.

Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ, посилаючись на офіційний сайт організації.

"Євроконтроль, суворо дотримуючись Конвенції ICAO про міжнародну цивільну авіацію, не визнаватиме будь-які односторонні декларації аеронавігаційного обслуговування над якою-небудь частиною українського повітряного простору, виданих не українською владою", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Євроконтроль радить при виборі маршрутів крім закритих, погодити їх із українськими, румунськими, болгарськими і турецькими диспетчерськими центрами з метою уникнення порушень у повітряному русі.

Згідно з даними Євроконтролю, польоти в Сімферополь і Севастополь заборонені до подальших повідомлень.

Європейська організація безпеки аеронавігації (Євроконтроль) - створена в 1960 році для контролю за повітряним рухом у верхньому повітряному просторі.

Найважливішою метою на сьогоднішній день ставить розвиток узгодженої та скоординованої системи управління повітряним рухом у Європі.

До Євроконтролю входить 25 держав: Німеччина, Бельгія, Франція, Люксембург, Нідерланди, Великобританія, Ірландія, Португалія, Греція, Туреччина, Мальта, Кіпр, Угорщина, Швейцарія, Австрія, Норвегія, Данія, Словенія, Швеція, Чехія, Італія, Румунія, Словаччина, Іспанія і Хорватія.

Євроконтроль здійснює керівництво з впровадження програми узгодження та інтеграції управління повітряним рухом в Європі від імені держав , що відносяться до Європейської Конференції з питань цивільної авіації;

Діє за допомогою єдиного органу УПР з метою оптимального використання повітряного простору Європи і запобігання перевантаження в повітряному русі.

Вживає короткострокові дії та дії середньої тривалості з метою поліпшення координації системи УПР по всій Європі; здійснює роботи з дослідження та розвитку можливостей збільшення пропускної здатності управління повітряним рухом в Європі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування