Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Крим ускладнив залізничне сполучення з материковою Україною

Четвер, 3 квітня 2014, 09:45

З 1 квітня Кримська дирекція залізничних перевезень в односторонньому порядку скоротила обсяги руху у приміському сполученні.

Про це повідомляється на сайті Придніпровської залізниці.

"З 1 квітня 2014 року керівництво Кримської дирекції залізничних перевезень (невизнаної Кримської залізниці) скасувало або скоротило маршрути курсування низки приміських поїздів, які обслуговуються потягами Сімферопольського моторвагонного депо", - йдеться у повідомленні.

Через це "приміське залізничне сполучення з материкової частини України змушене перериватися по станції Новоолексіївка, з Кримського півострова – по станції Солоне Озеро, що позбавляє людей, які мешкають на території між Новоолексіївкою та Солоним Озером, можливості користуватися приміськими поїздами".

Зокрема, скасовано пару приміських поїздів сполученням Мелітополь – Новоолексіївка - Мелітополь.

Трьом парам приміських поїздів сполученням Сімферополь - Новоолексіївка - Сімферополь скорочено маршрути до станції Солоне Озеро, ще двом парам - до станції Джанкой.

Парі приміських поїздів маршрут Джанкой - Вадим - Джанкой змінено на маршрут Джанкой - Армянськ - Джанкой.

Щоб частково виправити ситуацію, Придніпровська залізниця з 1 квітня призначила курсування двох щоденних приміських поїздів №6915 Запоріжжя-2 - Сиваш та №6914 Сиваш - Новоолексіївка, а з 2 квітня – ще двох (№6913 Новоолексіївка - Сиваш та №6916 Сиваш - Запоріжжя-2) зі збереженням зупинок на всіх зупиночних пунктах ділянки Мелітополь - Сиваш.

Крім того, для забезпечення приміського сполучення на ділянці Новоолексіївка - Джанкой Придніпровська залізниця запропонувала керівництву Кримської дирекції призначити: по парі приміських поїздів на ділянці Мелітополь-Джанкой (потягами Запорізького моторвагонного депо) та Джанкой-Новоолексіївка (потягами Сімферопольського депо) зі збереженням усіх зупинок; або дві пари приміських поїздів на шляху прямування до ст. Солоне Озеро (потягами  Запорізького депо) зі збереженням усіх зупинок та забезпеченням пересадки пасажирів по станції Солоне Озеро в обох напрямках.

Однак ця пропозиція кримською стороною була відхилена:

"До вирішення питання про організацію митно-прикордонного огляду на ділянці Новоолексіївка - Джанкой з документальним визначенням тривалості зазначеного огляду в составах приміських поїздів", - зазначається в офіційній відмові.

Придніпровська залізниця приносить пасажирам вибачення за незручності і докладатиме можливих у даній ситуації зусиль, щоб вирішити питання щодо забезпечення приміського залізничного сполучення між материковою частиною України та Кримом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування