Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ештон наостанок назвала дії Росії "незаконною анексією"

Четвер, 3 квітня 2014, 13:38

Про це заявила в четвер у Брюсселі на пленарній сесії Європарламенту глава дипломатичної служби ЄС Кетрін Ештон, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Це був останній виступ Ештон у Європарламенті в якості верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки та оборони.

"Ми не визнаємо анексію Криму, і референдум, що відбувся там, незаконний. Цей референдум привів до нелегальної, з нашої точки зору, анексії", - сказала Ештон.

За її словами, необхідно використовувати всі дипломатичні засоби для стабілізації ситуації і продовжувати йти шляхом переговорів.

"Перш за все, ми повинні підтримати Україну в тому, щоб вона стала демократичною і життєздатною в економічному плані державою. Потрібно, щоб вона відповідала прагненням свого народу", - зазначила Ештон.

Вона повідомила, що просила Єврокомісію та Раду ЄС розробити і застосувати комплексну політику для України.

Ештон підкреслила важливість проведення в Україні реформ і виконання положень угоди про асоціацію з ЄС.

Нагадавши нещодавній саміт ЄС-США, Ештон вказала на збіг позицій сторін з багатьох міжнародних питань, зокрема, по Україні.

Свою заяву Ештон завершила завданнями в галузі політики безпеки і оборони, яка, за її словами, у світлі подій в Україні набуває особливого значення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...