США хочуть використати Фірташа для удару по газовій опорі Росії - The Washington Post

Четвер, 3 квітня 2014, 18:42

Департамент юстиції США використовує Дмитра Фірташа як джерело інформації про російському газовому гігантові Газпром.

Про це йдеться в статті The Washington Post.

Видання нагадує, що Фірташ був посередником при постачанні газу в Україну, чим здобув собі стан. Таким чином, він працював з російським Газпромом, який є одним з основних джерел наповнення бюджету Росії, а крім того - важелем впливу на залежну від імпортних енергоносіїв в Україну.

Приводом для затримання стало звинувачення, висунуте також п'яти іншим людям, у спробі за 18 мільйонів доларів хабарів в Індії забезпечити закупівлі титанової продукції. Компанія Фірташа Group DF нібито виступила організатором передбачуваних хабарів і переказала гроші через американські банки.

"У розпал продовжує протистояння між Вашингтоном і Москвою України за американські слідчі будуть більше зацікавлені в тому, що знає Фірташ про угоди Газпрому, ніж в індійській справі", - вважає видання.

The Washington Post відзначає, що якщо Фірташа визнають винним, йому загрожує конфіскація його активів 159 різних компаній і 41 банківських рахунках по всьому всьому світу. Загальний їх разрем, згідно з оцінками, становить 1,2 млрд доларів.

Фірташ був затриманий у Відні в середині березня. Пізніше його випустили з в'язниці під заставу в $172 млн - найбільший в історії Австрії. Його прес-секретар стверджує, що Фірташ невинний і буде робити все необхідне для того, щоб не бути екстрадованим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...