У пропагандиста Кисельова забрали медаль

Четвер, 3 квітня 2014, 19:34

Російський телеведучий Дмитро Кисельов, гендиректор агентства "Росія сьогодні" та заступник гендиректора ВДТРК позбавлений державної нагороди Литви - медалі "Пам'яті 13 січня".

"Президент Даля Грібаускайте, керуючись Конституцією і 1 частиною 18 статті Закону про державні нагороди, підписала декрет, яким викреслила Дмитра Кисельова зі списку нагороджених за те, що він ганьбив честь нагороди" - цитує онлайн-видання Delfi повідомлення президентської адміністрації.

З приводу позбавлення Кисельова нагороди до президента звернувся віце-спікер Сейму, ліберал Пятрас Ауштрявічюс.

Згідно з положенням про медалі "Пам'яті 13 січня", нею "нагороджуються литовські та іноземні громадяни за захист свободи і незалежності Литви в січні-вересні 1991 року".

Дмитро Кисельов був нагороджений медаллю в 1994 році декретом президента Литви Альгірдаса Бразаускаса як кореспондент російської державної телекомпанії "Останкіно" в скандинавських країнах.

Як відомо, Кисельов у своїй програмі "Вєсті нєдєлі" на телеканалі "Росія" регулярно розповідає спотворену інформацію про події в Україні.

21 березня Європейський Союз оприлюднив прізвища ще 12 громадян Росії і України, проти яких введені санкції за дії щодо анексії Криму. Ім'я Кисельова також є у списку.

Colta.ru

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News