Із Криму вийшла велика партія українських військових, інші будуть виводити техніку

П'ятниця, 4 квітня 2014, 11:29

З території Криму в п'ятницю висунулися близько 550 військовослужбовців і членів їх родин на материкову частину України.

Про це "Українкою правди" повідомив керівник медіа-центру Міноборони України в Криму Владислав Селезньов.

За його словами, у п'ятницю на континентальну частину України виходять ті військовослужбовці, які не задіяні в процесі передислокації української військової техніки й матеріально-технічних засобів на материк.

Військові, що залишилися, готові до виконання завдань, пов'язаних з передислокацією українського військового майна, - додав він.

"У напрямку на північ Криму висунулися колони з українським військовим персоналом, у тому числі особовим складом Севастопольської військово-морської академії: курсантами, професорсько-викладацьким складом і членами їх родин. А також військовослужбовцями командування ВМС України й військових підрозділів ВМСУ Севастопольського гарнізону", - розповів він.

"За інформацією джерел з Новоозерного готовий до здійснення маршу в напрямку на північ Криму особовий склад Південної військово-морської бази", - додав він.

За його словами, військові їдуть на автобусах, на своїх автомобілях, "на всіх автобусах прапори України й військово-морських сил".

У той же час міністр оборони РФ  Сергій Шойгу заявив, що українські військовослужбовці, які вирішили продовжити службу в Збройних силах України, безперешкодно залишили територію Криму.

"У цей час ми передаємо українській стороні озброєння й військову техніку розформованих на півострові військових частин Збройних сил України", - сказав він у п'ятницю на позаплановому засіданні колегії військового відомства.

Шойгу стверджує, що на сьогоднішній день більше 8 тис. українських військовослужбовців, що проходили службу в Криму, виявили бажання служити в російських Збройних силах   і вже "здали документи на одержання російських паспортів".

"Близько 3 тис. людей із цього числа вже призначені на посади", - уточнив він.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...