Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РПЦ скаржиться, що позиція УГКЦ заважає зустрічі Кирила з Папою

П'ятниця, 4 квітня 2014, 12:49

У Російській православній церкві заявляють, що дії українських греко-католиків заважають зустрічі патріарха Кирила і Папи Римського Франциска.

Про це заявив глава Відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ митрополит Іларіон в інтерв'ю National Catholic Register.

Митрополит заявив, що РПЦ вважає УГКЦ "спецпроектом" Ватикану, який в ситуації революції в Україні став "серйозною перешкодою до діалогу між православ'ям і католицтвом".

"У нинішньому громадянському протистоянні греко-католики відразу ж зайняли позицію однієї зі сторін, увійшли в активну взаємодію з розкольниками. Глава УГКЦ спільно з главою так званого Київського патріархату ходив по кабінетах Держдепу США, закликаючи американську владу втрутитися в ситуацію", - заявив представник РПЦ.

"По суті, мова йде про черговий хрестовий похід проти православ'я", - додав він.

Іларіон заявив, що Ватикан відмовляється "вплинути" на УГКЦ і не хоче "відмежуватися" від її дій.

"У такій ситуації стало складніше говорити про проведення в найближчому майбутньому зустрічі Папи Римського з Патріархом Московським", - заявив він.

Як відомо, українські церкви об'єднані у Всеукраїнську раду церков різко засудили спроби силового розгону Євромайдану колишньою українською владою.

Представники основних церков проводили свої служіння на Майдані і закликали до мирного протесту і вирішенню політичної кризи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування