Тимчук: Донецькі сепаратисти одержали відкоригований план дій із Кремля

Понеділок, 7 квітня 2014, 11:22

У понеділок вранці донецькі сепаратисти одержали план дій з координаційного центру в Росії.

 Про це пише керівник групи "Інформаційний Опір" Дмитро Тимчук.

Серед пунктів плану - створення регіонального координаційного центру "Донецька республіка" для координації дій сепаратистів в інших областях, і заяви про проведення референдуму по державному устрою.

При цьому відкоректований попередній план Кремля – з нинішніх вступних прибраний пункт про приєднання південно-східних областей України до Росії. За деякими даними, Москва усвідомила, що, не "переваривши" Крим, не готова привласнювати схід України.

"По суті, це – початок "зливу" Москвою українських сепаратистських рухів, яким призначена роль "гарматного м'яса" в іграх Кремля", - вважає Тимчук.

Хоча зовсім не можна виключати, що завтра бачення ситуації в Кремлі знову зміниться.

Якщо ж вести мову не про "незалежність", а про федералізацію, то відповідальність із ініціаторів нинішнього шабашу ніяк не зніметься. А стати мешканцями місць дорослішання молодого Януковича їм явно не хочеться.

Але, у той же час, нинішня зміна планів Москви ніяк не знімає загрозу російського вторгнення для "захисту співвітчизників" і забезпечення "реалізації права на самовизначення". У той час, як "абхазький варіант" для України нічим не кращий за "кримський". 

"Спецслужби й правоохоронці за будь-яку ціну прагнуть уникнути "м'ясорубки". Адже саме це, як я зауважував раніше, дало б привід Росії "допомогти" силами своїх військ провести "референдуми" у регіоні", - вважає Тимчук.

"До того ж Київ зараз опинився у патовій ситуації й без загрози російського вторгнення", - додав він. 

"Одночасно мережа групи "Інформаційний Опір" не фіксує особливої активності в прикордонних районах Росії по сусідству з областями України, де відбуваються нинішні події", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування