Донецькі сепаратисти вже хочуть власну "конституцію"

Понеділок, 7 квітня 2014, 15:19

Донецькі сепаратисти заявляють, що прийнята ними декларація є основною для прийняття так званої конституції "Донецької народної республіки".

Як повідомляють "Новости Донбасса", о 12:00 люди, які ночували в будівлі Донецької обласної державної адміністрації, провели збори на яких оголосили про створення "Донецької народної республіки".

Потім було оголошено перерву для консультацій "з гостями з північної столиці".

У декларації, яку прочитали сепаратисти, сказано: "народ Донецької народної республіки має виключне право власності на землю, її надра, повітряний простір, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території республіки".

"Республіка самостійно визначає свій економічний статус, проводить фінансову, кредитну та інвестиційну політику, формує свій державний бюджет, встановлює порядок утворення валютного та інших фондів", - сказано в ній.

"Республіка має право заборонити будівництво та припинити функціонування будь-яких підприємств і установ, а також - інших об'єктів, що створюють загрозу екологічній безпеці", - сказано в "декларації".

Сепаратисти заявляють, що "декларація діє з моменту прийняття і є основною для прийняття Конституції Донецької народної республіки".

Згідно із прийнятою декларацією, "повновладдя народу в новоствореній республіці буде грунтуватися на засадах власної Конституції . Державна влада буде здійснюватися за принципом поділу на законодавчу, виконавчу і судову".

Також у ній йдеться, що "від імені народу Донецької народної республіки може виступати виключно Верховна Рада республіки".

У понеділок донецькі сепаратисти оголосили про створення незалежної "Донецької республіки" і про її "входження" до складу РФ.

Більше того, вони просять Путіна ввести війська в регіон.

Ці рішення, як заявляють сепаратисти, вони мають намір "закріпити" на так званому референдумі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News