Сепаратистам у Харкові пообіцяли винести їхні питання на раду

Понеділок, 7 квітня 2014, 15:36

Харківська міська рада не ініціюватиме проведення місцевих референдумів, заявив мер міста Геннадій Кернес.

Про це він заявив після зустрічі з активістами, які захопили будівлю Харківської облдержадміністрації, повідомляє сайт міськради Харкова.

За словами Кернеса, на проведення місцевих референдумів немає законних підстав, а активісти вимагають проведення референдуму з федералізації держави.

"Ніяких референдумів на сепаратистські теми тут не буде. Харків – це частина України. Я сказав про це активістам під час зустрічі з ними", - завив міський голова.

"До того ж, я вважаю, що щоб висувати які-небудь вимоги, потрібно мати чітку, конструктивну позицію. У активістів такої позиції немає", - додав Кернес.

На зустрічі з сепаратистами було прийнято рішення, що вони сформують заявку, список питань і проект рішення, які будуть винесені на позачергову сесію облради. Час її проведення обговорюється, повідомила перший заступник голови облради Олена Олешко.

Ініціативній групі пообіцяли надати приміщення в обладміністрації для розробки документів.

Кернес попросив мітингувальників не влаштовувати провокацій і не вести себе агресивно в день проведення Харківського міжнародного марафону.

"Харків вперше прийматиме марафон такого рівня. Тому, якщо ви поважаєте харків'ян, дайте можливість спокійно провести цей спортивний захід, в якому візьмуть участь 10 тисяч чоловік", - наголосив він.

Поки мер вів переговори, з вулиці кричали "Кернес - зрадник".

Сепаратисти не звільнили Харківську ОДА. Як повідомив активіст Анатолій у ефірі "Громадського ТБ", станом на 15:20 на першому поверсі ОДА роблять бутерброди і чай для "мітингувальників", на 2-му поверсі людей менше, але теж є.

За словами активіста, кілька сотень людей перебувають під ОДА, їх не меншає, але лише більшає. Там розташовані барикади, шини, навіть арматура. На площі перед ОДА також стоять 250-300 проукраїнськи налаштоаних людей із прапорами України

Цивільних людей зі зброєю він не бачив.

Водночас, видання "Главное" зафіксувало на фото людину з пістолетом на харківському мітингу.   

Серед харківських сепаратистів є озброєні. Фото glavnoe.ua
Харків, зброя з "мітингу" сепаратистів
Сепаратиський мітинг у Харкові 7 квітня. Фото з MediaPort

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News