Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін наказав ФСБ не допустити в Росії того, що сталося в Україні

Понеділок, 7 квітня 2014, 17:50

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що співробітники Федеральної служби безпеки повинні не допустити в Росії такої ситуації, як в Україні.

Про це він заявив у штаб-квартирі ФСБ на засідання колегії цієї служби, повідомляє "Російська газета".

Путін закликав боротися з тероризмом і екстремізмом, зокрема – посилити координаційну роль Національного антитерористичного комітету.

"Екстремістські, радикальні угруповання намагаються активізувати свою діяльність не лише на Північному Кавказі, але й перенести її в інші регіони нашої країни – Поволжя, Центральну Росію…", - сказав він, зазначивши, що пропаганда ведеться й у соцмережах.

Путін закликав перекривати канали підтримки бандпідпілля, розкривати його зв'язки з "закордонними терористичними угрупованнями й спонсорами".

"Серйозне занепокоєння викликає той факт, що деякі громадяни Росії й держав СНД, завербовані терористами й радикалами, сьогодні беруть участь у бойових діях в Афганістані, Сирії, інших регіонах світу, по суті, проходять там терористичну підготовку й ідеологічну обробку", - заявив він.

"Є всі підстави вважати, що потім вони можуть бути кинуті й проти Росії, проти наших сусідів по Співдружності (СНД)", - додав президент РФ.

За його словами, "потрібно чітко розділяти законну опозиційну громадську діяльність, яка є в кожній демократичній державі, і екстремізм, який будується на ненависті, на розпаленні національної та міжнаціональної, соціальної ворожнечі, на запереченні закону й Конституції".

"Потрібно бачити різницю між цивілізованим оппонуванням владі й обслуговуванням чужих національних інтересів на шкоду власній країні", - наголосив Путін.

"Російське законодавство створює всі умови для прозорої, вільної діяльності неурядових громадських організацій, але ми ніколи не допустимо, щоб вони використовувалися для деструктивних цілей", - сказав він.

"Так, як це сталося на Україні, коли багато в чому саме по каналах неурядових організацій з-за кордону фінансувалися націоналістичні, неонацистські структури, бойовики, що стали головною ударною силою державного антиконституційного перевороту", - заявив російський президент.

Особливу увагу він попросив приділити формуванню територіальних підрозділів ФСБ у Криму й Севастополі.

"У тому числі перед ними буде стояти завдання не допустити проникнення у владні структури осіб із кримінальним минулим, представників різного роду радикальних і екстремістських течій. Словом, тих, хто спробує заважати нормальному розвитку Криму й Севастополя", - заявив Путін.


За його словами, за минулий рік у РФ була припинена діяльність 46 кадрових співробітників спецслужб іноземних держав і їх 258 агентів. 

Як відомо, в Україні в лютому після тривалих акцій протесту і численних жертв з боку протестувальників Віктор Янукович утік і Верховна Рада відсторонила його з посади президента. Ключові представники влади, яких підозрюють у причетності до масових убивств на Майдані чи до розкрадання коштів, оголошені в розшук.

Російська влада не визнає нову владу України, називаючи ці події "державним переворотом" і вішаючи ярлик "фашистів" на нову владу і ярлик "бандерівців" на тих, хто протестував проти попередньої влади. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:35
ФОТОЖінка намагалася продати за мільйон свого 2-річного сина
16:32
фотоАфриканський пил дістався Києва
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:14
фотоУ Запоріжжі депутати обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
Усі новини...