Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Лаврова твердять, що конфлікт на сході України не вирішиться без федералізації

Понеділок, 7 квітня 2014, 18:19

МЗС РФ вважає, що ситуація в Україні не стабілізується без проведення конституційної реформи.

Про це йдеться в повідомленні відомства.

"Як неодноразово зазначала російська сторона, без реальної конституційної реформи в Україні, в рамках якої через федералізацію забезпечувалися б інтереси всіх регіонів країни, зберігався її позаблоковий статус, закріплювалася особлива роль російської мови, важко розраховувати на довгострокову стабілізацію української держави", - зазначили російські дипломати.

Більше того, вони вважають, що в Києві будуть продовжувати "безвідповідально ставиться до долі країни", то "Україна неминуче буде стикатися з все новими труднощами і кризами".

Звинувачення, висловлені керівниками української держави на адресу Москви, у відомстві Сергія Лаврова вважаю необгрунтованими. "Вистачить кивати на Росію, звинувачуючи її у всіх бідах сьогоднішньої України", - заявили в російському МЗС.

В той же час його представники знову підкреслили, що Росія готова разом з зарубіжними партнерами сприяти реалізації угоди "про врегулювання кризи на Україні від 21 лютого цього року".

Як відомо, в Луганську, Харкові та Донецьку спостерігається новий сплеск сепаратистських акцій, який супроводжувався зіткненнями їх учасників з майданівців і захопленням адмінбудівель. У Донецьку оголосили про створення так званої незалежної Донецької республіки та її "входження" до складу Росії.

В.о. президента України Олександр Туричнов вважає ці події "другою хвилею спецоперації Російської Федерації проти України" і пригрозив сепаратистам "антитерористичними заходами".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування