У Росії закрили центр "Меморіал" і відрубали "Голос Америки"

Середа, 9 квітня 2014, 13:40

Антидискримінаційний правозахисний центр "Меморіал" - одна з провідних правозахисних НКО, яка допомагає жертвам расизму та ксенофобії, вирішила призупинити свою діяльність в Росії.

Це рішення прийнято після того як на АДЦ повісили ярлик "іноземного агента".

8 квітня суд у Санкт-Петербурзі відхилив апеляцію правозахисників на рішення суду нижчої інстанції про визнання організації "іноземним агентом".

Сергій Нікітін, директор представництва Amnesty International в Москві так прокоментував це рішення:

"Російська влада цілеспрямовано позбавляє суспільство можливості почути якусь альтернативну точку зору і руйнують саму можливість контролю роботи уряду з боку суспільства. Мішенню стає будь-хто, у кого вистачило сміливості критикувати владу".

"Стає все більш очевидним, що російська влада з диявольським завзятістю намагаються будь-якою ціною придушити громадянське суспільство", - додав Нікітін.

Закон про "іноземних агентів", прийнятий більше року тому, дає російській владі право накладати великі штрафи і притягати до серйозної адміністративної відповідальності організації, що фінансуються з-за кордону.

Також у Росії припинили контракт про мовлення "Голосу Америки" в Москві на довгих хвилях.

Про відповідне рішення листом повідомив директор держагентства "Россия сегодня" Дмитро Кисельов, - передає "Голос Америки".

Кисельов повідомив про припинення контракту, який діяв раніше про радіомовлення "Голосу Америки" в Москві на частоті 810 AM.

"Ми не збираємося співпрацювати", - йдеться в листі Кисельова у відповідь на запит BBG про продовження контракту на мовлення в Росії.

Таким чином, уряд РФ ліквідував останню радіопрограму "Голосу Америки" в Москві, що включала новини російською та англійською, а також уроки англійської мови.

"Москва обрала невірний шлях і вирішила обмежувати свободу слова, - заявив глава BBG Джефф Шелл - Це фундаментальна цінність, колективна багатьма країнами світу. BBG продовжить працювати для російської аудиторії за допомогою онлайн -платформ і супутникової передачі даних".

"Голос Америки"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...