Британія може повернути Україні кошти, "відмиті" екс-чиновниками

Середа, 9 квітня 2014, 19:02

Лондон може повернути в Україну кошти, неправомірно привласнені колишніми українськими чиновниками.

Про це він сказав на прес-конференції, передають Українські новини.

Зокрема його запитали, чи можна говорити про конкретні результати роботи британських експертів в області фінансової розвідки, відмивання грошей і відстеження злочинних активів, які прибули раніше в Україну, а чи також готові вони представити звіт про свою роботу й коли саме це може трапиться.

Сміт розповів, що в Україну з різних британських відомств прибуло багато експертів, які почали свою роботу з визначення можливої наявності у Великій Британії незаконно привласнених активів представників попередньої української влади.

"Я не можу вам дати конкретні деталі, але я можу сказати, що вони вже ідентифікували кілька конкретних справ, з яких перспективи по визначенню активів і поверненню їх у країну дуже великі", - сказав Сміт.

Водночас він зазначив, що команди британських експертів працюють разом із представниками української влади.

Сміт проінформував, що завдяки інформації від української влади в різних країнах може бути ідентифіковано дуже багато таких активів.

"Досвід говорить, що робота з повернення активів дуже складна, і вона може тривати досить тривалий період часу, щоб дати конкретні результати", - додав Сміт.

Посол зауважив, що Велика Британія зацікавлена співробітничати з Україною в цьому напрямку й погодилася провести в Лондоні міжнародну конференцію з повернення активів наприкінці квітня.

Зокрема він додав, що очікує, що представники української влади приєднаються для участі в цій конференції.

Як повідомлялося, Велика Британія спрямувала в Україну групу експертів для оцінки неправомірно привласнених екс-чиновниками коштів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування