МЗС РФ "рішуче" вимагає зупинити АТО в Слов'янську

П'ятниця, 2 травня 2014, 16:28

У Росії обурені початком у Слов'янську "каральної військової операції із залученням терористів з "Правого сектора" і інших ультранаціоналістичних організацій".

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Росії.

"Як ми вже неодноразово попереджали, використання армії проти власного народу є злочином і веде Україну до катастрофи", - вважають в МЗС.

Крім того, у відомстві підкреслили, що "зараз стало остаточно очевидно, що численні заяви так званого уряду України про намір почати загальнонаціональний діалог з пошуку шляхів виходу країни з глибокої кризи є не що інше, як лицемірство".

Росія звинуватила Київ у порушенні зобов'язань стосовно Женевських домовленостей від 17 квітня.

У МЗС також нагадали про візит в Донецьку область "представника президента Росії Лукіна для сприяння врегулюванню ситуації із затриманими в Слов'янську військовими фахівцями європейських країн".

"Вимагаємо вжити вичерпних заходів щодо забезпечення безпеки російського представника, оскільки не виключаємо провокації з боку київського режиму з метою зриву його місії, яка вже піддається загрозі через агресивних дій української армії та радикал-бойовиків навколо Слов'янська", - йдеться в заяві.

У відомстві також зазначили, що особливу тривогу у них викликає наявна інформація про те, що в ході "каральної операції української армії і незаконних ультранаціоналістичних формувань в ефірі звучала англійська мова, а серед нападників на Слов'янськ були помічені англомовні іноземці".

"Наполягаємо на недопущенні будь-якого зовнішнього втручання в події на Україні ... Підтримуючи організаторів держперевороту в Києві в їх лінії на силове придушення протестів, США та ЄС беруть на себе величезну відповідальність, фактично відрізають шлях до мирного розв'язання кризи", - заявили в МЗС.

У заяві також звучить вимога до Заходу - "відмовитися від руйнівної політики щодо України", а київським властям - "негайно припинити каральну операцію і будь-яке насильство над власним народом, звільнити політв'язнів, забезпечити повну свободу діяльності журналістів".

"Необхідно негайно організувати справді рівноправний політичний діалог за участю всіх регіонів з метою вироблення загальноприйнятних домовленостей про майбутнє країни, а не намагатися імітувати реформи у вузькому колі самопроголошеної "коаліції переможців"" , - наполягають в МЗС сусідньої країни.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування