У чорному списку Швейцарії - 48 росіян і українців

Субота, 3 травня 2014, 09:31

Десять громадян Росії і п'ять представників південного сходу України додані до списку санкцій уряду Швейцарії у зв'язку з українською кризою.

Таке повідомлення розміщено на сайті Державного секретаріату економіки Швейцарії, передає Німецька хвиля.

Документ набув чинності увечері 2 травня.

До переліку осіб, на яких поширюються санкції, увійшли заступник голови уряду РФ Дмитро Козак, повноважний представник президента РФ в Криму Олег Белавенцев, міністр РФ у справах Криму Олег Савельєв, виконуючий обов'язки губернатора Севастополя Сергій Меняйло, сенатор від виконавчої влади Республіки Крим Ольга Ковітіді, віце-спікери Держдуми Людмила Швецова та Сергій Неверов, начальник ГРУ Генштабу ЗС РФ Ігор Сергун, начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов, співробітник ГРУ Ігор Стрєлков, лідери сепаратистів на південному сході України Герман Прокоп'єв і Валерій Болотов, глава самопроголошеної Донецької народної республіки Сергій Пургин, представники керівництва самопроголошеної ДНР Денис Пушілін та Сергій Циплаков.

Тим, чиї імена виявилися в даному списку, заборонено в'їзд до Швейцарії. На території Швейцарської Конфедерації для них також вводяться обмеження на фінансові операції.

Раніше до списку санкцій Швейцарії - так само, як в аналогічний чорний список ЄС - входили імена 33 громадян РФ. Тепер у ньому фігурує 48 імен.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування