СБУ затримала помічника диверсанта "Абвера"

Субота, 3 травня 2014, 12:44

СБУ затримала одного помічника диверсанта "Абвера" на Донбасі. 

Про це у ході брифінгу 3 травня повідомив керівник АТО Василь Крутов.

"Нами зараз затримана найближча людина до одного з організаторів ГРУ РФ на прізвисько Абвер. Затримано його найближчого помічника", - зазначив Крутов.

"Щодо вказаної особи проводяться слідчі дії. Ми сподіваємось, що будемо мати багато інформації  про те, як підготована диверсійна діяльність сусідньої держави на території України", - додав він.

Як відомо, контррозвідка Служби  безпеки України встановила реальне ім’я та прізвище одного з ключових  учасників злочинної диверсійної групи "Стрєлка" - "Абвера". Як повідомили в СБУ, диверсантом з позивним "Абвер" ("Адлер"), який фактично є правою рукою "Стрєлка", є громадянин РФ Здрилюк Сергій Анатолійович.

"Ця особа має також паспорт громадянина України. Здрилюк С.А народився 23 липня 1972 року на Вінниччині, тривалий  час проживав у Криму. Саме на території АР Крим він пройшов спеціальну підготовку і 12  квітня 2014 року у складі групи "Стрєлка" прибув у Донецьку область для участі у масштабній диверсійній операції та тероризуванні мирного населення", - заявили в СБУ.

Раніше повідомлялося, що російський ГРУшний Ігор Гіркін "Стрєлков" намагатиметься вирватися зі Слов"янська, штаб сепаратистів у місті згорається, натомість організовується у Горлівці, а командування сепаратистами "Стрєлок" передає "Абверу".

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування