У Донецьку захопили СБУ. Сепаратисти "пиляють" автівки управління

Субота, 3 травня 2014, 19:46

Прихильники самопроголошеної Донецької народної республіки з криками "Росія!" взяли штурмом будівлю управління СБУ в Донецькій області.

Про це повідомляє 'Острів'.

Штурм тривав трохи більше двох хвилин.

Люди, багато з яких одягнені у камуфляжну форму, озброєні битами, палицями і арматурою, скандували "Одеса - російське місто" і "Одесу не пробачимо!".

З таксі вивантажили велику кількість металевих щитів, які протестуючі розбирали, готуючись до штурму будівлі СБУ.

Розбивши вікна, натовп увірвався в будівлю, яку ніхто не охороняв.

Фото - "Остров"
 

Також блискавично протестувальники захопили будівлю слідчого управління СБУ, що знаходиться поруч. Всього в акції бере участь близько 2000 чоловік. Люди продовжують підходити.

На козирку захопленого будівлі управління СБУ встановлено прапор Донецької народної республіки.

Повідомляється також , що захопивши будівлю СБУ,  'прихильники референдуму почали ділити автомобілі в гаражі відомства'.


У свою чергу в СБУ заявили: Донецьке обласне управління Служби безпеки України вже деякий час працює в іншому приміщенні.

"Відповідно, ні зброї, ні документів в захопленій будівлі не було. Дії агресивних мітингувальників, які б'ють вікна в будівлі, є черговим актом вандалізму", - підкреслили в СБУ.

Раніше під Донецької ОДА пройшов мітинг, на який вийшли прихильники референдуму та федералізації. Учасники мітингу висловлювали протест проти дій проукраїнських активістів в Одесі 2 травня, скандували " Росія!" та "Референдум".

Пізніше стало відомо, що сепаратисти розбили вікна і вломилися до офісу компанії "Індустріальний союз Донбасу". Під ІСД якийсь час відбувався мітинг, після чого сепаратисти  почали штурмувати будівлю. На їх думку, в будівлі розташована "штаб-квартира" губернатора області Сергія Тарути.

Всередині будівлі після її штурму влаштували погром. У вікнах першого поверху з'явилось полум'я, пишуть Новости Донбасса.

Як повідомляє "Остров", насамперед прихильники ДНР вивісили з вікна будівлі свій прапор.

Основна маса мітингувальників залишилася стояти на вулиці, підбадьорюючи тих, хто увійшов у будівлю криками "Молодці!". Поодинокі співробітники міліції проходять повз, не помічаючи погрому офісної будівлі.

Всередині будівлі люди ходять по кабінетах, трощать їх вміст і обладнання. З будівлі виносять оргтехніку, коробки, офісні стільці і великі пластикові пакети. 

Практично по всьому периметру будівлі вибито скло у вікнах першого поверху.  

Фото Острів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування